Η ΑΙΧΜΗ ΑΕ η πρώτη βορειοελλαδική εταιρεία που εισάγεται στο Χρηματιστήριο της Κύπρου

Πηγή: Express.gr

Στην αγορά Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών (ΝΕΑ) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) εισέρχεται η εταιρεία ΑΙΧΜΗ ΑΕ, με έδρα την Κομοτηνή. Πρόκειται για την πρώτη βορειοελλαδική εταιρεία, που εισάγεται στο ΧΑΚ, αλλά και για την πρώτη επιχείρηση που «μπαίνει» στη συγκεκριμένη αγορά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εκδίδοντας 21.023 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ, οι οποίες, μαζί με τις υφιστάμενες (297.023) θα τεθούν σε διαπραγμάτευση στην τιμή των 4,72 ευρώ.

Η εισαγωγή της εταιρείας στο ΧΑΚ εγκρίθηκε ήδη από το διοικητικό συμβούλιο του ΧΑΚ, ενώ πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης αναμένεται να είναι η μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου.

Η διοίκηση της εταιρείας σκοπεύει, ακόμη και μέσα στο 2012, να ολοκληρώσει και δεύτερη αύξηση κεφαλαίου, πλέον ως εισηγμένη, σύμφωνα με ανακοίνωση του συμβούλου της εισαγωγής, Capital Markets Experts A.E..

Για το 2012 η εταιρεία βάζει -μεταξύ άλλων- στα «σκαριά» τις εξής επενδύσεις: ίδρυση θυγατρικής στη Μεγαλόνησο, υπό την επωνυμία ΑΙΧΜΗ Cyprus Ltd., επένδυση στο μετοχικό κεφάλαιο της ρουμανικής Contributia Consultants SRL και συμμετοχή σε εταιρείες της Βορείου Ελλάδος. Για το 2013 έχει προγραμματίσει τη δημιουργία γραφείου στον άξονα Μπουργκάς – Βάρνα και διαδικασίες εισδοχής στις αγορές Μολδαβίας και Ουκρανίας.