Στο ΧΑΚ με ορμητήριο τη Θράκη η ΑΙΧΜΗ ΑΕ

Εγκρίθηκε από Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, η εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας ΑΙΧΜΗ Α.Ε. στην αγορά Νεοαναπτυσσόμενων Εταιριών (Ν.Ε.Α.) .

Μάλιστα η ΑΙΧΜΗ Α.Ε. είναι η πρώτη εταιρία που εισάγεται στη συγκεκριμένη αγορά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, εκδίδοντας 21.023 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ, οι οποίες, μαζί με τις υφιστάμενες (297.023 μετοχές) θα τεθούν σε διαπραγμάτευση στην τιμή των 4,72 €.

Παράλληλα, η Διοίκηση της Εταιρίας σκοπεύει, ακόμη και μέσα στο 2012 να ολοκληρώσει και δεύτερη αύξηση κεφαλαίου, πλέον ως εισηγμένη.

Το Επενδυτικό Πρόγραμμα της Εταιρείας που θα χρηματοδοτηθεί τόσο από την τρέχουσα, όσο και από τις μελλοντικές αυξήσεις του κεφαλαίου της, θα κινηθεί σε δύο άξονες:

  1. Αύξηση της ρευστότητας της μητρικής Εταιρείας.
  2. Επένδυση στη διεθνοποίηση της Εταιρείας.

Αναλυτικότερα, μέχρι τα μέσα του 2012 θα ολοκληρωθεί η εγκεκριμένη επενδυτική πρόταση της εταιρείας στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση των ΜΜΕ Υπηρεσιών» με κωδικό έργου ΕΑ-43431 με ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης την Τράπεζα Probank, ύψους 67.000 ευρώ ενώ παράλληλα θα τεθεί σε λειτουργία το γραφείο στο Karjali Βουλγαρίας.

Επίσης, το 2012 προγραμαμτίζεται η διενέργεια των παρακάτω επενδύσεων:

  • Ίδρυση θυγατριοκής στη Μεγαλόνησο, υπό την επωνυμία ΑΙΧΜΗ Cyprus Ltd.
  • Ανάπτυξη εσωτερικού συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης
  • Επένδυση στο μετοχικό κεφάλαιο της Ρουμανικής εταιρείας Contributia Consultants SRL
  • Συμμετοχή σε ελληνικές εταιρείες της Βορείου Ελλάδος

Για το έτος 2013, ο εταιρικός προγραμματισμός περιλαμβάνει:

  • Δημιουργία γραφείου στον άξονα Burgas-Varna
  • Ενέργειες προβολής και προώθησης στην αγορά της Ρουμανίας
  • Διαδικασίες εισδοχής στις αγορές της Μολδαβίας και Ουκρανίας
  • Επένδυση στη βελτίωση των εγκαταστάσεων της εταιρικής έδρας
  • Το έτος 2014 προβλέπεται η επένδυση για την εγκατάσταση και λειτουργία γραφείων στη Μολδαβία και την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, σχολιάζοντας την έγκριση της εισαγωγής της Εταιρείας στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ., αναφέρει ότι:

«Θεωρούμε σκόπιμο να ευχαριστήσουμε τόσο τις υπηρεσίες του Χρηματιστηρίου όσο και τον Σύμβουλο Εισαγωγής, την Capital Markets Experts A.E., για την καθοδήγηση που μας πρόσφεραν σε όλα τα βήματα της απαιτητικής αυτής διαδικασίας. Πλέον ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στο μέλλον της Εταιρείας μας, ένα κεφάλαιο το οποίο θα μας οδηγήσει στην περαιτέρω διεθνοποίηση των εργασιών μας, μέσα από την αξιοποίηση των δράσεων που αναμένουμε να μας αποδώσει η εισαγωγή μας σε μια χρηματιστηριακή αγορά της ευρωζώνης».

Η ΑΙΧΜΗ Α.Ε. εδρεύει στην Κομοτηνή και αποτελεί την πρώτη βορειοελλαδίτικη εταιρεία η οποία εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Η δε πρώτη ημέρα διαπραγμέτευσης της μετοχής της στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ., προγραμματίζεται για τη Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου 2012.

http://www.euro2day.gr/news/market/article/689016/sto-hak-me-ormhthrio-th-thrakh-h-aihmh-ae.html