Στο αμερικανικό Nasdaq η κυπριακή Nexters

Ένα σημείο σταθμό στην πορεία της Nexters ανακοίνωσε ο συνιδρυτής & CEO της εταιρείας, Andrey Fadeev. Παραλαμβάνοντας βραβείο κατά τη διάρκεια της απονομής των 9ων Invest Cyprus International Investment Awards, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, αναφέρθηκε στην εισαγωγή της Nexters στο χρηματιστήριο του Nasdaq, στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του InBusiness Tv, ο CEO της Nexters χαρακτήρισε την Κύπρο ως ιδανική χώρα, αρχικά για να ζει κανείς και έπειτα να δραστηριοποιεί τις επιχειρήσεις του.

Το χρονικό του listing

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2021, η εταιρεία είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Nasdaq, καθώς και σχέδια που αφορούν την κυκλοφορία νέων παιχνιδιών και γενικότερα στην εδραίωση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών μέσω μιας στρατηγικής συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Η κυπριακή εταιρεία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών και μια ρωσική εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC), Kismet (KSMT.O) ολοκλήρωσαν στο τέλος Αυγούστου του 2021 τον επιχειρηματικό τους συνδυασμό για να αρχίσει η διαπραγμάτευση μετοχών της Nexters Inc. στο αμερικανικό Nasdaq.

Το deal, σύμφωνα με την Kismet, είναι η πρώτη συνεργασία του είδους, η οποία περιλαμβάνει μια εταιρεία από τη Ρωσία και ένα ρωσικό SPAC για την εισαγωγή μετοχών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η συμφωνία της Nexters Global με τη ρωσική εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού με στόχο την εξασφάλιση κεφαλαίων για εισαγωγή στο Nasdaq, είχε προηγηθεί τον Ιούλιο του 2021.
Τονίζεται ότι η κυπριακή εταιρεία με έδρα τη Λεμεσό συνήψε συμφωνία στις αρχές του 2021 με τη ρωσική Kismet Acquisition One Corp, σε ένα deal 1,9 δισ. δολαρίων.

Η επένδυση αξίας 50 εκατ. δολαρίων από την Kismet, μαζί με 50 εκατ. δολάρια από το κυρίαρχο wealth fund του Αμπού Ντάμπι, Mubadala Investment Co και VPE Capital, εξασφάλισε στην Nexters την ελάχιστη απαίτηση των 100 εκατομμυρίων δολαρίων για εισαγωγή στο Nasdaq.

Ποια είναι η Nexters

Με κεντρικά γραφεία στην Κύπρο, η Nexters ως διεθνής εταιρεία ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών, αποσκοπεί στην ευχάριστη εμπειρία gaming.

Η ιστορία της Nexters ξεκινά το 2010, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι μελλοντικοί φίλοι και ιδρυτές, ο Andrey Fadeev και ο Boris Gertsovskiy.

Αργότερα, οι εταιρείες των δύο ξεκίνησαν συνεργασία, η οποία το 2014 οδήγησε στη Nexters. Δύο χρόνια αργότερα, το 2016, η Nexters άνοιξε νέο γραφείο στη Λεμεσό. Αυτή ήταν και η χρονιά που κυκλοφόρησε το «Hero Wars», ένα παιχνίδι ρόλων και δράσης με τεράστια απήχηση και δεκάδες εκατομμύρια θαυμαστές ανά το παγκόσμιο.

Το 2018, η Nexters πήρε την στρατηγική απόφαση να αλλάξει την πορεία της εστίασής της και να επικεντρωθεί σε mobile platforms. Έκτοτε, η εταιρεία αναπτύχθηκε όσον αφορά τα κέρδη της, την απήχηση στο κοινό και τους παίκτες, καθώς και τους εργαζόμενους.

Χάρη σε επιτυχημένα παιχνίδια, όπως το Hero Wars, το Throne Rush και άλλα, η Nexters έχει ξεπεράσει τα 200 εκατ. downloads ανά το παγκόσμιο. Επιπλέον, κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα με 600+ δημιουργούς παιχνιδιών που εμπνεύστηκαν και κατ΄ επέκταση, η Nexters, έχει καταστεί μια από τις πέντε κορυφαίες και ανεξάρτητες εταιρείες παιχνιδιών για κινητά στην Ευρώπη.