Εισαγωγή Interlife στο ΧΑΚ με τιμή 4,1 ευρώ ανά μετοχή

Την εισαγωγή των μετοχών της βορειοελλαδικής ασφαλιστικής εταιρίας Interlife ΑAEΓΑ στην Αγορά Νεοαναπτυσσόμενων Εταιριών (ΝΕΑ) ενέκρινε στη χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Η Interlife θα εισάγει το σύνολο του μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι 18.567.912 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,59 ευρώ, με αρχική τιμή διαπραγμάτευσης στα 4,10 ευρώ ανά μετοχή.  Σημειώνεται ότι η αποτίμηση της εταιρίας τεκμηριώθηκε από το Σύμβουλο Εισαγωγής με τη χρήση αντιπροσωπευτικού δείγματος ομοειδών εισηγμένων ασφαλιστικών εταιριών στις αγορές του Λονδίνου.

Η αυξημένη κερδοφορία της εταιρίας και η κατ’ επέκταση δυνατότητά της να χρηματοδοτεί από τα ίδια κεφάλαια την ανάπτυξή της, κατέστησε μη αναγκαία τη διενέργεια αύξησης κεφαλαίου προκειμένου να εισαχθεί στη χρηματιστηριακή αγορά, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, η εισαγωγή στη ΝΕΑ του ΧΑΚ ήταν μια στρατηγική επιλογή, με πολλαπλούς στόχους, όπως η επιδίωξη διεθνών συνεργασιών, η ικανοποίηση της μεγάλης βάσης των μετόχων της και η δίκαιη αποτίμηση της αξίας της. Υπενθυμίζεται η Interlife ΑΑΕΓΑ ιδρύθηκε πριν από 21 χρόνια με αρχικό κεφάλαιο 300.000 ευρώ και σήμερα η αποτίμησή της φθάνει τα 76 εκατ. ευρώ.

Το πλήρες πληροφοριακό δελτίο της εταιρίας, το οποίο και εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΧΑΚ, είναι διαθέσιμο στο site της εταιρίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.interlife.gr. Σύμβουλος εισαγωγής της Interlife ΑΑΕΓΑ στη ΝΕΑ του ΧΑΚ είναι η Capital Markets Experts ΑΕ.