Το σχόλιο επί της συνεδρίασης της ΝΕΑς της 19ης Μαρτίου 2024

Σταθερός παρέμεινε και σήμερα 19 Μαρτίου ο Γενικός Δείκτης της Ν.Ε.Α.ς του Χ.Α.Κ. στις 1.416,40 μονάδες, παραμένοντας στο ήσυχο κλίμα των τελευταίων ημερών, απουσία νέων συναλλαγών.

Σχετικά με το βάθος της αγοράς, σε 700 ανέρχονται οι μετοχές της EFA Holdings που βρίσκονται σε ζήτηση. Η Wealthavenue ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με 3.500 μετοχές σε εντολές πώλησης. Με 2.500 μετοχές σε εντολές πώλησης βρήκε το κλείσιμο και την UPYACHTING ενώ την ίδια ώρα 1.000 μετοχές υπολείπονται σε εκκρεμείς εντολές αγοράς για την Κ. Κουιμτζής Α.Ε. και 5.000 για την Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης Α.Ε.Β.Ε. . Ακόμη, 4.000 μετοχές βρίσκονται προς πώληση για την Hangji Global. Τέλος, με 1.000 μετοχές προς πώληση συνεχίζει η PROSPERTREE PLC.

Ξεκίνησε επίσης σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Frontarico Plc. Πρωταρχικός σκοπός της εισαγωγής των τίτλων της εταιρείας στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ. είναι η διευκόλυνση των αναγκών άντλησης κεφαλαίων της εταιρείας προκειμένου να χρηματοδοτήσει το επιχειρηματικό της Σχέδιο Ανάπτυξης (Master Plan).

Το Σχέδιο Ανάπτυξης (Master Plan) θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

  • Πανεπιστημιακό Ίδρυμα
  • Φοιτητικές Αίθουσες
  • Κτήρια κατοικιών για καθηγητές πανεπιστημίου, προσωπικό και φοιτητές και
  • Εγκαταστάσεις Έρευνας & Ανάπτυξης

Οι εισαχθέντες τίτλοι ανέρχονται σε 1.000.000 μετοχές, που θα διαπραγματεύονται στην ονομαστική τους αξία, του ενός ευρώ (€ 1,00). Σύμβουλος Εισαγωγής της εταιρείας ήταν η Areti Charidemou & Associates LLC στην παρθενική της εισαγωγή στη Ν.Ε.Α. .