Το σχόλιο επί της συνεδρίασης της ΝΕΑς της 29ης Δεκεμβρίου 2023

Για Τρίτη συνεχή ημέρα διαπραγματεύσεων έκλεισε ανοδικά ο Γενικός Δείκτης της Ν.Ε.Α.ς του Χ.Α.Κ. κλείνοντας έτσι και το έτος με θετικό πρόσημο (+0,01%). Ο τζίρος κινήθηκε στα συνήθη επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων, υπολογιζόμενος σε € 4.159,70.

Η iDNA Genomics ήταν για ακόμη μια φορά πρωταγωνίστρια, πραγματοποιώντας άνοδο της τάξης του 1,47% για να φθάσει στα € 27,60. Η Wealthavenue ήταν η έτερη αγαπημένη των επενδυτών, η τιμή της ωστόσο κατέγραψε πτώση μεγέθους 3,77%.

Σχετικά με το βάθος της αγοράς, 200 είναι ακόμη οι μετοχές της EFA Holdings που βρίσκονται σε ζήτηση και η C.O. Cyprus Opportunity Energy συνεχίζει να βρίσκεται με 30.000 μετοχές σε εκκρεμή αιτήματα πώλησης. Η Wealthavenue ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με 10.308 μετοχές σε εντολές πώλησης. Με 8.090 μετοχές σε εντολές πώλησης βρήκε το κλείσιμο την UPYACHTING και με 3 την Hangji Global.. Αντίθετα, σε εντολές αγοράς βρίσκονται 1.000 μετοχές της Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης Α.Ε.Β.Ε. και σε 300 υπολογίζονται οι ζητούμενες μετοχές της Κ. Κουιμτζής Α.Ε. . Με 1.500 μετοχές προς πώληση συνεχίζει η Contract ενώ η iDNA ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με 100 ακόμη μετοχές σε εκκρεμείς εντολές αγοράς. Τέλος, 1.800 μετοχές της Yoda Plc έχουν τεθεί προς πώληση.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι από τη σημερινή και εφεξής η UPYACHTING έχει τερματίσει τη συνεργασία της με την D. G. Halios Consultants Ltd, η οποία μετά την πρόσφατη είσοδό της στην αγορά, τέθηκε πλέον εκτός αυτής και τελεί πλέον υπό τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΛΕΩΝΙΔΟΥ Δ.Ε.Π.Ε. , η οποία αριθμεί τώρα 8 ενεργές εταιρείες.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε και ότι τα ομόλογα της Astrobank Public Company Limited (Senior Preferred Bonds EUR 2024, 6.5% και Senior Preferred Bonds USD 2024, 8.5%) βρίσκονται από σήμερα σε αναστολή διαπραγματεύσεων ενόψει επικείμενης διαδικασίας πρόωρης εξαγοράς τους.