Σχόλιο μηνιαίας πορείας Ν.Ε.Α.ς Χ.Α.Κ. [07/2022]

Στις 1.297,61 μονάδες έκλεισε τον Ιούλιο ο Γ.Δ. της Ν.Ε.Α.ς του Χ.Α.Κ., τιμή η οποία ήταν και υψηλότερη καταγεγραμμένη καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Αντίστοιχα, η χαμηλότερη τιμή κατεγράφη στις 5/7, στο ύψος των 1.296,81 μονάδων.

Ο όγκος συναλλαγών ήταν σημαντικά μειωμένος, κατά 68,2%, δίχως να ξεπερνάει τα € 270.000,00 .

Πρωταθλητής στο τζίρο αναδείχθηκε ξανά η iDNA Genomics, η οποία απέσπασε ρευστότητα ύψους € 225.600,00 (83,66%) με τις υπόλοιπες θέσεις να πηγαίνουν στις Solidus Securities, Wealthavenue, Medscope Holdings και Interlife. Top gainer του μήνα κατέστη η Interlife, κερδίζοντας 2,56% της αξίας της, ακολουθούμενη από την Wealthavenue με 1,45%. Οι υπόλοιπες εταιρείες δεν είδαν την τιμή διαπραγμάτευσής τους να μεταβάλλεται.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς εκτοξεύθηκε στα € 3.442.734.123, αύξηση σε ποσοστό 22,98% μέσα σε ένα μήνα, το οποίο αποτελεί ρεκόρ. Το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου οφείλεται στην εισαγωγή δύο νέων εταιρειών στο διαπραγματευτικό ταμπλό. Συγκεκριμένα πρόκειται για την Easternmed Real Estate Capital, η οποία, όπως δηλώνει και το όνομά της, δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate και εισήχθη υπό την αιγίδα της Fiducitrust Services. Η έτερη είναι η EFA Holdings. Πρόκειται για τη μητρική εταιρεία της ελληνικής εταιρείας αεροπλοΐας και άμυνας EFA Ventures, η οποία αποτελεί ακμαία στον ιδιαίτερο επιχειρηματικό της χώρο και εισήχθη με σύμβουλο, την πρωτοπόρο της Ν.Ε.Α.ς, Capital Market Experts.

Στην αγορά ομολογιών δεν πραγματοποιήθηκε κάποια σημαντική μεταβολή, με τη συνολική αξία να διατηρείται στα ίδια επίπεδα, ήτοι στα € 853.097.257.

Η κατάταξη των NOM.AD.s με τα νέα δεδομένα έχει και πάλι στην κορυφή την CA.M.EX., η οποία πέτυχε την 18η εισαγωγή της, ακολουθούμενη από την Prudens, η οποία αριθμεί 10 εισηγμένες. Στις υπόλοιπες θέσεις περιλαμβάνονται οι ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΛΕΩΝΙΔΟΥ Δ.Ε.Π.Ε με 6 εισαγωγές και 7 ενεργές και η Aeonic Securities με 5 ενώ η CISCO έπεσε στις 3 ενεργές εταιρείες. Από τους υπόλοιπους 60 εγκεκριμένους Nominated Advisors, μόλις 17 είναι ενεργοί, έχοντας από 0 έως 4 εισαγωγές ο καθένας.

Μπορείτε να δείτε την αναλυτική απεικόνιση της πορείας του μήνα στους παρακάτω πίνακες.