Το σχόλιο επί της συνεδρίασης της ΝΕΑς της 21ης Ιανουαρίου 2021

Σταθερός διατηρήθηκε και σήμερα ο Γ.Δ. της Νεοαναπτυσσωμένων Εταιρειών Αγοράς του Χ.Α.Κ., στις 1.292,57 μονάδες, μετά το πέρας της συνεδρίασης παρά το γεγονός ότι έλαβαν χώρια συναλλαγές συνολικής αξίας € 28.600,00.

Το σύνολο της ρευστότητας αφορούσε τους τίτλους της iDNA Genomics Public Ltd., χωρίς ωστόσο να κλείσει η τιμή της σε διαφορετικά επίπεδα σε σχέση με την αρχή της διαπραγμάτευσης.

Όσον αφορά τις ανοιχτές εντολές, η IQ GMG έμεινε με 100 μετοχές σε εντολές αγοράς, καθώς παραμένει σε αναστολή ενώ η Interlife Ασφαλιστική έκλεισε τη συνεδρίαση με 1.950 μετοχές σε εντολές αγοράς. Η Kerverus Holding έκλεισε με 400 μετοχές σε ανοιχτές εντολές πώλησης ενώ η Ρ Ενέργεια 1 Ενεργειακή Α.Ε. με 250 μετοχές σε εντολές αγοράς και 422 μετοχές σε εντολές πώλησης. Επιπλέον, η iDNA Genomics ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με 500 μετοχές σε ανοιχτές εντολές αγοράς και 200 σε εντολές πώλησης.

Στο Χ.Α. η Interlife έδειξε να βρίσκει υποστήριξη πραγματοποιώντας ανάκαμψη της τάξης του 0,45% για να κλείσει στα € 4,46. Το spread με τη Ν.Ε.Α. συνεπώς αυξήθηκε στα € 0,46.

Σε άλλα νέα, η Ν.Ε.Α. έφτασε αισίως τις 52 εταιρείες στο διαπραγματευτικό της ταμπλό μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης για τους τίτλους της Frenco Plc.. Πρόκειται για εταιρεία επενδυτικού χαρακτήρα, με ευρύ χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει μετοχές, ομόλογα, υλικά προϊόντα (commodities) και άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων (π.χ. futures) ενώ σκοπός της είναι στο άμεσο μέλλον να επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στον κλάδο του real estate. Σύμβουλος Εισαγωγής της είναι η Capital Markets Experts, η οποία συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά, αφού αυτή είναι η 17η εισαγωγή που πραγματοποιεί. Τιμή εκκίνησης για τη Frenco είναι η ονομαστική τιμή των μετοχών της, ήτοι €0,01.