Αθανάσιος Κουϊμτζής, ένα βήμα από την προεδρία του ΣΕΒΕ

Oι πολύ πρόσφατες εξελίξεις στην προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒΕ, μία συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σε γιορταστικό κλίμα καθώς ήταν η πρώτη της νέας χρονιάς, ήρθαν και επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες του GRTimes.gr, που θέλουν τον γνωστό επιχειρηματία κ. Αθανάσιο Κουϊμτζή (Πρόεδρος της «ΚΟΥΙΜΤΖΗΣ Α.Ε», εισηγμένης στη ΝΕΑ του ΧΑΚ), να είναι ο επόμενος πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Γνωρίζαμε ότι στο επόμενο τρίμηνο, ο νυν πρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, θα πρέπει να παραδώσει τη σκυτάλη της προεδρίας στον επιχειρηματία που θα τον διαδεχθεί στη θέση του προέδρου του Συνδέσμου, καθώς ολοκληρώνει δύο επιτυχημένες θητείες, εξαντλώντας το καταστατικό περιθώριο της επανεκλογής για μία φορά.

Είναι λοιπόν βέβαιο, ότι η επόμενη γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒΕ, που πιθανότατα θα συγκληθεί το Μάϊο, θα είναι εκλογοαπολογιστική.

Το όνομα του κ. Κουϊμτζή, είχε ακουστεί και ομολογουμένως το άκουσμά του είχε «χαϊδέψει ευχάριστα» τα αυτιά μας, γιατί πρόκειται για προσωπικότητα πολυσχιδή, για άτομο μορφωμένο και καλλιεργημένο και, για επιχειρηματία δραστήριο, επικεφαλής ενός ομίλου εξωστρεφούς που απευθύνεται κατασκευαστικά και εμπορικά, στη βαριά βιομηχανία, εστιάζοντας στην καινοτόμο μηχανολογία.

Όταν λοιπόν πληροφορηθήκαμε ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΒΕ, ορίσθηκε ο κ. Κουϊμτζής εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα βιομηχανίας, οι πληροφορίες μας έγιναν βεβαιότητα, ότι ο επόμενος πρόεδρος του Συνδέσμου θα είναι ο κ. Κουϊμτζής.

Βεβαίως κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες, αλλά οπωσδήποτε όλα δείχνουν, ότι το όνομα του επόμενου προέδρου του ΣΕΒΕ, δεν θα είναι άλλο.

Αν το αποτέλεσμα των εκλογών μας επιβεβαιώσει, τότε πράγματι ο Σύνδεσμος θα αποκτήσει έναν πρόεδρο κοσμοπολίτη, που μέσα από τις σπουδές του αλλά και την επιχειρηματική του δραστηριότητα, γνωρίζει καλά το αμερικανικό περιβάλλον μα και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, έχει ενεργό συμμετοχή στη διοίκηση του Ελληνο- Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ενώ ηγείται ενός Ομίλου, που διεκδικεί διεθνείς συνεργασίες για μεγάλα έργα στον αμυντικό τομέα.

Αυτές είναι οι πληροφορίες, έτσι δείχνουν τα πράγματα, όμως θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Μάϊο, για να διαπιστώσουμε αν οι πληροφορίες του GRTimes.gr, θα επαληθευτούν.