Το σχόλιο επί της συνεδρίασης της ΝΕΑς της 17ης Ιανουαρίου 2021

Σταθερός παρέμεινε και σήμερα ο Γενικός Δείκτης της Νοαναπτυσσωμένων Εταιρειών Αγοράς του Χ.Α.Κ., στις 1.296,14 μονάδες, μιας και δεν πραγματοποιήθηκαν νέες συναλλαγές

Η δραστηριότητα αφορούσε αποκλειστικά μη εκπληρωθείσες εντολές όπως για την IQ GMG, η οποία έμεινε με 100 μετοχές σε εντολές αγοράς, καθώς παραμένει σε αναστολή ή την Interlife Ασφαλιστική, που έκλεισε τη συνεδρίαση με 1.850 μετοχές σε εντολές αγοράς και 555 σε ανοιχτές εντολές πώλησης. Η Kerverus Holding έκλεισε με 400 μετοχές σε ανοιχτές εντολές πώλησης, κατά το σύνηθες, ενώ η Ρ Ενέργεια 1 Ενεργειακή Α.Ε. με 550 μετοχές σε εντολές αγοράς και 261 μετοχές σε εντολές πώλησης.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών η μετοχή της Interlife κέρδισε ακόμη περισσότερο σε αξία, φθάνοντας τα € 4,66 μετά από αύξηση 0,43%. Το spread με τη Ν.Ε.Α. βρίσκεται πλέον στα € 0,26.

Επιπλέον, σήμερα ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των τίτλων της Henan Wandi Minerals. Η ιδρυμένη στην Κύπρο εταιρεία είναι κινεζικών συμφερόντων και έχει ως σκοπό τη δημιουργία εσόδων από την απόκτηση επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στη μεταλλευτική βιομηχανία, ιδιαίτερα αυτήν της Κίνας, μέσω συγχωνεύσεων, εξαγορών καθώς και μέσω της απόκτησης περιουσιακών στοιχείων και συμμετοχών σε εταιρείες, που δραστηριοποιούνται σε αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά. Σύμβουλος εισαγωγής της εταιρείας είναι η Αγγελίδης, Ιωαννίδης, Λεωνίδου Δ.Ε.Π.Ε και ο κωδικός διαπραγμάτευσης ορίστηκε ως ΧΕΝΑΝ / HENAN.