Xαιρετίζει την έκθεση της Moneyval για το ξέπλυμα η Κυβέρνηση

H Κυβέρνηση χαιρετίζει την έκθεση της Moneyval για την καταπολέμηση της ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, η απάντηση για την κατάσταση της χώρας μας και την ισχυροποίηση των θεσμών έρχεται από ένα ακόμη διεθνή αρμόδιο θεσμό.

Η MONEYVAL, στην έκθεσή της του Δεκεμβρίου 2021, επισημαίνει ότι η Κύπρος συνεχίζει να βελτιώνεται, καθώς συμμορφώνεται και με τις 40 παραμέτρους που εξετάζει. Στις 36 από αυτές πλήρως, ή σε μεγάλο βαθμό και μερικώς μόλις για 4.

Να επισημάνουμε, τονίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ότι και αυτή η αναφορά δεν αποδίδει πλήρως τα επιτεύγματα, καθώς όπως ο ίδιος ο οργανισμός καταγράφει, έχουν ληφθεί μέτρα σε σημαντικούς τομείς τον τελευταίο χρόνο τα οποία δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από τον διεθνή οργανισμό.

«Τα όσα καταγράφονται στην έκθεση προόδου της MONEYVAL, αποτελούν ακόμα μια επιβεβαίωση της ορθότητας και της αποτελεσματικότητας των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση, ώστε να ενισχύσει το πλαίσιο για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Μάριος Πελεκάνος.