Ένας τεχνολογικός κολοσσός φέρνει τη βάση του στην Κύπρο

Σχέδια για την μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων της στην Κύπρο, ανακοίνωσε η κορυφαία εταιρεία ψηφιακού μετασχηματισμού Eurisko Mobility. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η Eurisko θα φέρει 20-50 υπαλλήλους της, ενώ έχει στα πλάνα της περαιτέρω επενδύσεις στο νησί.

Γι’ αυτό το επιχειρηματικό βήμα μίλησε ο CEO της Eurisko, Edgard Hanna Tawk, λέγοντας πως «η Κύπρος είναι ένα όμορφο νησί, με σταθερή και υποσχόμενη οικονομία. Είναι πολύ κοντά στο Λίβανο όπου βρίσκονται οι περισσότεροι μηχανικοί μας και ανοίγει τις πόρτες στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως επίσης και σε νέα ταλέντα».

Μέσω της γεωγραφικής γεφύρωσης της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης, η Eurisko Mobility θεωρεί ότι η Κύπρος θα γίνει βασικός τεχνολογικός κόμβος στην περιοχή, ενισχυμένη από την υποστήριξη κυβερνητικών φορέων, όπως ο Invest Cyprus και πρωτοβουλίες όπως το Fast Track, που τους βοήθησε να δημιουργήσουν τον κόμβο τους στην Κύπρο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

«Είμαστε εντυπωσιασμένοι από την υποστήριξη που έχουμε λάβει από τον Invest Cyprus, από τις επαγγελματικές υπηρεσίες των νομικών και οικονομικών ομάδων, μέχρι τη φιλική δέσμευση με την τοπική κοινότητα. Μείναμε επίσης ευχαριστημένοι με τον μηχανισμό Fast Track, που μας επέτρεψε να μετακινούμε τα μέλη της ομάδας γρήγορα και ομαλά. Αυτή η υποστήριξη ήταν ένας από τους κύριους λόγους που ήμασταν ενθουσιασμένοι να επεκταθούμε στην Κύπρο», τόνισε ο κ. Tawk.

O γενικός διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, είπε ότι η απόφαση της Eurisko Mobility αντανακλά την ενισχυμένη θέση της Κύπρου ως τεχνολογικού προορισμού στην Ευρώπη και την οικονομική ανθεκτικότητα του νησιού μετά την πανδημία. «Είμαστε βέβαιοι ότι η πρόσφατα ανακοινωθείσα κυβερνητική στρατηγική για την προσέλκυση περισσότερων διεθνών εταιρειών στη χώρα, δίνοντας έμφαση στην υψηλή τεχνολογία, τη ναυτιλία, την καινοτομία, την έρευνα και ανάπτυξη, τη βιογενετική και τη βιοτεχνολογία, αυξάνει την ελκυστικότητα της Κύπρου και θέτει τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού ως αναπτυσσόμενος διεθνής επιχειρηματικός κόμβος», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα μελλοντικά πλάνα της Eurisko είναι η δημιουργία της νέας startup με το όνομα Hiverse στην Κύπρο. Η Hiverse θα προσφέρει μία συλλογική πλατφόρμα για τις εταιρείες, βοηθόντας στη διατήρηση μίας υγιούς οργανωτικής δομής και ενισχύοντας τη συμμετοχή των υπαλλήλων.

Η Eurisko Mobility δραστηριοποιείται στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού με περισσότερες από 200 ιστορίες επιτυχίας σε επίπεδο επιχειρήσεων παγκοσμίως. Οι βραβευμένες ομάδες τους είναι ειδικοί στην παροχή συμβουλών και ανάπτυξης λογισμικού σε επίπεδο επιχείρησης (κινητά, web, AR/VR, Internet of Things), σχεδιασμό UX/UI, λειτουργική και τεχνική Διασφάλιση Ποιότητας και εργάζονται σε μοντέλα χερσαίας και υπεράκτιας που υποστηρίζονται από SCRUM.

Η τεχνογνωσία της εταιρείας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, από FinTech, EdTech και Healthcare, έως Τεχνολογία Καινοτομίας, Gaming & Entertainment. Η σουίτα προϊόντων τους περιλαμβάνει πλατφόρμα Digital Banking & Onboarding, Enterprise Content Management System, Personal Finance Manager για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μεγάλης κλίμακας, Blockchain- ηλεκτροκίνητα συστήματα και άλλα.