Petr Valov: Η Κύπρος είναι η καλύτερη επιλογή για τις εταιρείες μας

Η καλύτερη διαφήμιση της Κύπρου στο εξωτερικό είναι οι εταιρείες που ήδη που δραστηριοποιούνται εδώ, ανέφερε ο Petr Valov, CEO, Exness, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Roundtable with the Government of Cyprus: Foreign Investors Discuss with the Government of Cyprus the Strategy for Attracting Business and Talent to the Island», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό.

Σε βιντεοσκοπημένο βίντεο του, αναφέρθηκε στα προβλήματα που είχαν προκύψει αρχικά κατά την προσπάθεια της εταιρείας να έρθει στην Κύπρο, όπως ήταν η μετεγκατάσταση και η διαδικασία για την έκδοση βίζας. «Τότε είχαμε σκεφτεί το ενδεχόμενο να αναζητήσουμε άλλο μέρος για την εταιρεία. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μας με την Κυβέρνηση συνειδητοποίησα ότι άκουγαν πραγματικά για τα προβλήματα και έψαχναν λύσεις. Οπότε αποφασίσαμε να έρθουμε σταδιακά», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επιπλέον στο γεγονός ότι κατά τη παραμονή της εταιρείας στην Κύπρο καταβλήθηκε ένα τεράστιο ποσό σε φόρους και υπήρξε συνεισφορά στην οικονομία της χώρας. «Ο κύριος σκοπός της νέας στρατηγικής είναι η αλλαγή συγκεκριμένων πολιτικών που θα επιτρέψουν σε διεθνείς εταιρείες να μεταφέρουν περισσότερο προσωπικό στην Κύπρο», επισήμανε.

Ο Petr Valov ευχαρίστησε την Κυβέρνηση και τα Υπουργεία για τα νέα κίνητρα, καθώς και τις πρωτοβουλίες για αυτή τη προσπάθεια.

«Με αυτά τα κίνητρα, η Κύπρος αποκτά την πιο έμπειρη πάστα ανθρώπων του επαγγέλματος. Οι προκλήσεις μαζί με την Κυβέρνηση μπορούν να λυθούν. Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι όλες οι αλλαγές, θα ισχύουν και για τις υφιστάμενες εταιρείες που ήδη εργάζονται στην Κύπρο», επισήμανε, και πρόσθεσε καταλήγοντας: «Η Κύπρος είναι η καλύτερη επιλογή για τις εταιρείες μας, και εμείς οι πρεσβευτές της στο εξωτερικό».