Meditrina Hellas: Κυκλοφόρησε στην αγορά το UTI-Free

Στην κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος στην Ελληνική αγορά, το UTI-Free® προχώρησε η Meditrina Hellas Ltd., θυγατρική της Meditrina Cyprus Plc., μέλος της Ν.E.A. του Χ.Α.Κ.

Το UTI-Free® είναι εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής για την υγεία του ουροποιητικού με L-μεθειονίνη, L-ασκορβικό οξύ, D-μαννόζη και κιτρικό ασβέστιο. Ως συμπλήρωμα της δίαιτας μπορεί να συμβάλει στη φυσιολογική οξεοβασική ισορροπία των ούρων και να ενισχύσει την άμυνα και τη φυσιολογική χλωρίδα του ουροποιητικού.

Τα φυσιολογικά ανθρώπινα ούρα είναι όξινα (pH 6,2-6,8) ώστε να παρεμποδίζεται η διείσδυση και ο πολλαπλασιασμός βακτηρίων στο ουροποιητικό σύστημα. Η L- μεθειονίνη προκαλεί μεταβολική οξίνιση των ούρων. Έχει δειχθεί ότι η οξίνιση των ούρων παρεμποδίζει τη βακτηριακή προσκόλληση και ανάπτυξη των περισσότερων βακτηρίων*.

Το L-ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την άμυνα του οργανισμού κατά των λοιμώξεων.

Η D-μαννόζη είναι απλό σάκχαρο παρόμοιο με τη D-γλυκόζη και τη D-φρουκτόζη.

Απομονώνεται από καρπούς φρούτων, αλλά παράγεται σε μικρές ποσότητες και από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η εξωγενώς χορηγούμενη D-μαννόζη απορροφάται ταχέως, δεν μεταβολίζεται στον οργανισμό με αποτέλεσμα να μην επηρεάζονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και το σωματικό βάρος, ενώ τελικά απεκκρίνεται στα ούρα. Έχει βρεθεί ότι προστατεύει το ουροποιητικό σύστημα από λοιμώξεις από E. coli. Η μαννόζη δεν φονεύει, αλλά παρεμποδίζει την προσκόλληση και ανάπτυξη των παθογόνων που προκαλούν ουρολοίμωξη.

Τα μικρόβια που δεν μπορούν να προσκολληθούν αποβάλλονται με την ούρηση.

Το νέο αυτό προϊόν, απευθύνεται σε μια σημαντική αγορά με έντονο ανταγωνισμό, παρουσιάζοντας ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα, ισχυροποιώντας περαιτέρω την παρουσία του Ομίλου στη συγκεκριμένη κατηγορία. Μέσα στο 2021 αναμένεται η κυκλοφορία του UTI-Free® και στις υπόλοιπες χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος με εμπορικές θυγατρικές, ήτοι στην Ρουμανία, τη Μολδαβία και την Κύπρο.

Σχετικά με τoν όμιλο Meditrina

Ο Όμιλος ξεκίνησε το 2003 τη δραστηριότητά του στην Ελλάδα, όταν ιδρύθηκε η Meditrina Pharmaceuticals. To 2004 ακολούθησε η ίδρυση της Synapsis Trading στην Κύπρο και στη συνέχεια ο Όμιλος επεκτάθηκε εμπορικά, τόσο σε χώρες της Βαλκανικής (Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Β. Μακεδονία, Κόσοβο, Ρουμανία), όσο και της Αν. Ευρώπης (Ρωσία, Μολδαβία). Σήμερα, έχει εμπορικές θυγατρικές εταιρείες στη Ρουμανία (Solartium Romania), στη Μολδαβία (Solartium Moldova) και την Κύπρο (Synapsis Trading), ενώ η και εταιρεία Ηolding, Μeditrina Cyprus Plc, εδρεύει στην Κύπρο. Επίσης, ετοιμάζεται για άμεση επαναδραστηριοποίηση στη Βουλγαρία με ίδρυση θυγατρικής (Meditrina Bulgaria).

Στρατηγικός στόχος του ομίλου για την επόμενη διετία είναι η επέκταση σε νέες αγορές, είτε με ίδρυση θυγατρικών είτε μέσω αντιπροσώπευσης, καθώς επίσης και η εισαγωγή στην αγορά 4 νέων προϊόντων τα οποία βρίσκονται σε φάση έρευνας και ανάπτυξης.