Το σχόλιο επί της συνεδρίασης της ΝΕΑς της 29ης Σεπτεμβρίου 2021

Πτωτική ήταν η πορεία σήμερα για το Γ.Δ. της Ν.Ε.Α.ς του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, ο οποίος έκλεισε τη συνεδρίαση στις 1.292,73 μονάδες (-0,11%). Η ανακατάταξη προήλθε από την πτώση της αξίας της Interlife, η οποία έκλεισε τη συνεδρίαση με απώλειες της τάξης του 2,44% για να καταλήξει στα € 4,00.

Δεν άλλαξε κάτι ουσιωδώς, όσον αφορά τις εκκρεμείς συναλλαγές. Η C.O. Cyprus Opportunity Energy (160.000 μετοχές προς αγορά) και η IQ GMG (100 μετοχές προς αγορά) παραμένουν σε αναστολή και συνεπώς δε σημειώθηκε κάποια εξέλιξη. Η Interlife Ασφαλιστική βρέθηκε με 1.550 μετοχές σε ανοιχτές εντολές αγοράς και 6.446 μετοχές προς πώληση μετά το πέρας της συνεδρίασης. Η Kerverus Holding έκλεισε με 400 μετοχές σε ανοιχτές εντολές πώλησης ενώ η Ρ Ενέργεια 1 Ενεργειακή Α.Ε. με 160 σε εντολές πώλησης.

Η Interlife Ασφαλιστική σημείωσε απώλειες και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου είδε τη μετοχή της να υποχωρεί στα € 4,14 μετά από πτώση 0,97%. Το spread μεταξύ των δύο αγορών διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στα € 0,10.

Σε άλλα νέα, ο κατάλογος των μετοχών στο ταμπλό αριθμεί ξανά 46 εταιρείες, καθώς η σημερινή αποτέλεσε την πρώτη μέρα διαπραγματεύσεων για τους τίτλους της Meditrina Cyprus. Η holding εταιρεία του φαρμακευτικού ομίλου Meditrina συνιστά την 15η επιτυχημένη εισαγωγή της Capital Markets Experts στη Ν.Ε.Α. αγορά του Χ.Α.Κ., διατηρώντας την στην κορυφή της λίστας των Nomads.