Το σχόλιο επί της συνεδρίασης της ΝΕΑς της 28ης Σεπτεμβρίου 2021

Συνεχίστηκε και σήμερα η νηνεμία για  το Γενικό Δείκτη της Ν.Ε.Α.ς του Χ.Α.Κ., ο οποίος έκλεισε τη συνεδρίαση στις 1.294,11 μονάδες, αφού ούτε σήμερα πραγματοποιήθηκαν ολοκληρωμένες συναλλαγές κι έτσι η όποια δραστηριότητα περιορίστηκε σε ανοιχτές εντολές αγοράς και πώλησης τίτλων.

Δεν άλλαξε κάτι ουσιωδώς, όσον αφορά τις εκκρεμείς συναλλαγές. Η C.O. Cyprus Opportunity Energy (160.000 μετοχές προς αγορά) και η IQ GMG (100 μετοχές προς αγορά) παραμένουν σε αναστολή και συνεπώς δε σημειώθηκε κάποια εξέλιξη. Η Interlife Ασφαλιστική παρέμεινε με 1.650 μετοχές σε ανοιχτές εντολές αγοράς και 3.946 μετοχές προς πώληση. Η Kerverus Holding έκλεισε με 400 μετοχές σε ανοιχτές εντολές πώλησης ενώ η Ρ Ενέργεια 1 Ενεργειακή Α.Ε. με 160 σε εντολές πώλησης.

Διαγραφών συνέχεια στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ. και συγκεκριμένα στην αγορά των ομολόγων. Μετά τη χθεσινή διαγραφή της Vernon, σειρά πήρε η South East Europe Gaming. Οι τίτλοι της εταιρείας βρίσκονταν σε αναστολή για περισσότερο από το επιτρεπόμενο όριο των 6 μηνών, λόγω του ότι υπήρξε ασυνεπής ως προς τις υποχρεώσεις, που δεσμεύουν την παρουσία της στο χρηματιστήριο. Συνεπώς, αποφασίστηκε και εκτελέστηκε η διαγραφή των ομολόγων από το διαπραγματευτικό ταμπλό, το οποίο πλέον αριθμεί 16 ομολογίες.