Το σχόλιο επί της συνεδρίασης της ΝΕΑς της 27ης Σεπτεμβρίου 2021

Στα ίδια επίπεδα διατηρήθηκε και σήμερα, Δευτέρα 27 Σεπτέμβριου, ο Γενικός Δείκτης της Ν.Ε.Α.ς του Χ.Α.Κ., ο οποίος έκλεισε τη συνεδρίαση στις 1.294,11 μονάδες, αφού ούτε σήμερα πραγματοποιήθηκαν ολοκληρωμένες συναλλαγές κι έτσι η όποια δραστηριότητα περιορίστηκε σε ανοιχτές εντολές αγοράς και πώλησης τίτλων.

Δεν άλλαξε κάτι ουσιωδώς, όσον αφορά τις εκκρεμείς συναλλαγές. Η C.O. Cyprus Opportunity Energy (160.000 μετοχές προς αγορά) και η IQ GMG (100 μετοχές προς αγορά) παραμένουν σε αναστολή και συνεπώς δε σημειώθηκε κάποια εξέλιξη. Η Interlife Ασφαλιστική έμεινε με 1.471 μετοχές σε ανοιχτές εντολές αγοράς και 3.946 μετοχές προς πώληση. Η Kerverus Holding έκλεισε με 400 μετοχές σε ανοιχτές εντολές πώλησης ενώ η Ρ Ενέργεια 1 Ενεργειακή Α.Ε. με 200 μετοχές σε ανοιχτές εντολές αγοράς και 360 σε εντολές πώλησης.

Το σημαντικότερο νέο της ημέρας αφορά τη διαγραφή των ομολογιακών τίτλων της Vernon Properties. Η διαγραφή είχε αποφασιστεί από το Συμβούλιο του Χ.Α.Κ. προ δύο περίπου εβδομάδων και αιτία της υπήρξε η αδυναμία συμμόρφωσης της εταιρείας με τις απαραίτητες διαδικασίες υποβολής εγγράφων, γεγονός που την οδήγησε στο να παραμείνει σε αναστολή για περισσότερους από 6 μήνες, προτού διαγραφεί οριστικά.