Η σύνθεση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου

Τον Δρ. Γιώργο Θεοχαρίδη για πενταετή θητεία από τις 15/09/21 μέχρι τις 14/09/2026 ως πρόεδρο και τον Γιώργο Καρατζιά μέχρι τις 22/07/2025 ως αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ), διόρισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. παραμένουν ως είχαν. Συγκριμένα, συνεχίζουν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου οι:

  • Θεόδωρος Θεοδούλου
  • Ευανθία Τσολάκη
  • Γιώργος Πίτρος
  • Σπύρος Ιεροθέου

Το who is who του Γιώργου Θεοχαρίδη

Ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης είχε διοριστεί ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου τον Ιούλιο 2020. Ως Αναπληρωτής Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο  Cyprus International Institute of Management (CIIM) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (MSc in Financial Services) από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2020, διαθέτει εκτεταμένη εργασιακή εμπειρία στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα. Προτού αναλάβει καθήκοντα στο CIIM, εργαζόταν ως Επίκουρος Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan της Νότιας Κορέας από το 2006 μέχρι το 2010. Το 2006 έχει εργαστεί και ως International Faculty Fellow στο Sloan School of Management του Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Στο παρελθόν διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC),  μέλος του μεταβατικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Cyprus Blockchain Technologies Ltd και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Κουβέιτ. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής από τον Ιούλιο 2016 μέχρι τον Ιούλιο 2020, μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του Κυπριακού Oργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), καθώς και μη-εκτελεστικό μέλος σε συμβούλια εταιρειών/οργανισμών στον τομέα των χρηματοοικονομικών και τραπεζικών.

 

Είναι συνδεδεμένο μέλος του Chartered Institute for Securities & Investment (CISI), καθώς επίσης και Επιστημονικός Συνεργάτης στο UCL Centre for Blockchain Technologies (UCL CBT). Ο Δρ. Θεοχαρίδης κατέχει πτυχίο Ηλεκτρολογικής & Ηλεκτρονικής Μηχανικής από το Πανεπιστήμιο του Manchester (U.M.I.S.T.), MBA από το Πανεπιστήμιο του San Diego στην Καλιφόρνια και διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.

Το who is who του Γιώργου Καρατζιά

Ο Γιώργος Καρατζιάς είναι μέλος του ACCA και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο μάρκετινγκ και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ. Υπήρξε επικεφαλής των υπηρεσιών του Ταμείου Alter Domus στην Κύπρο από το 2011 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Προηγουμένως ήταν μέλος της KPMG Κύπρου και στη συνέχεια του Morisson Patsalides.

Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διαχειριστών Ταμείων του CIFA και είναι μέλος της Επιτροπής Κεφαλαίων του ICPAC (Institute of Certified Public Accountants of Cyprus). Ο κ. Καρατζιάς έχει συσσωρεύσει σημαντική εμπειρία στη δομή, διαχείριση διεθνών κεφαλαίων, καθώς και στην παροχή βοηθητικών και μεσαίων και back-office υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης κεφαλαίων.