Το σχόλιο επί της συνεδρίασης της ΝΕΑς της 9ης Σεπτεμβρίου 2021

Στις 1.295,49 μονάδες διατηρήθηκε σήμερα ο Γ.Δ. της Ν.Ε.Α.ς του Χ.Α.Κ. μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Δεν υπήρξε επενδυτική δραστηριότητα και οι όποιες εντολές για αγορά και πώληση τίτλων έμειναν χωρίς ανταπόκριση.

Ως προς τις εκκρεμείς εντολές συναλλαγών, η C.O. Cyprus Opportunity Energy (160.000 μετοχές προς αγορά και 50.000 προς πώληση) και η IQ GMG (100 μετοχές προς αγορά) παραμένουν σε αναστολή και ως εκ τούτου δεν υπάρχει εξέλιξη με τις μετοχές τους. Η Interlife Ασφαλιστική έκλεισε τη συνεδρίαση με 1.650 μετοχές σε ανοιχτές εντολές αγοράς και 1.200 μετοχές προς πώληση. Η Kerverus Holding έκλεισε με 400 μετοχές σε ανοιχτές εντολές πώλησης ενώ η Ρ Ενέργεια 1 Ενεργειακή Α.Ε. με 100 μετοχές σε ανοιχτές εντολές αγοράς και 622 σε εντολές πώλησης.

Στην Αθήνα η μετοχή της Interlife πραγματοποίησε νέα πτώση, της τάξης του 2,25%. Η τιμή της κατέληξε στα € 4,34 και τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Η ψαλίδα με τη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ. ελαττώθηκε επίσης και βρίσκεται πλέον στα € 0,14.

Το Συμβούλιο του Χ.Α.Κ. έδωσε το πράσινο φως για την ένταξη της Meditrina Cyprus Plc. στη Νεοαναπτυσσομένων Εταιρειών Αγορά. Η εταιρεία αποτελεί τη μητρική του φαρμακευτικού ομίλου Meditrina, με παρουσία σε 8 χώρες και εισήχθη στη Ν.Ε.Α. με σύμβουλο εισαγωγής την Capital Markets Experts, η οποία αισίως έφτασε τις 15 εισαγωγές, ισχυροποιώντας τη θέση της στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Μετά τη Sharelink, άλλος ένας σύμβουλος εισαγωγής αποχωρεί από τη Ν.Ε.Α.. Πρόκειται για την PKF/ATCO Ltd. – ταυτόχρονα όμως αδειοδοτήθηκε ως nom.ad. η PKF Abas Limited από τις αρμόδιες υπηρεσίες του χρηματιστηρίου.

Επιπλέον, τη διαγραφή δύο εταιρειών από τη Ν.Ε.Α. αποφάσισε το Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες είναι η Vernon Property Plc. και η South East European Gaming Α.Ε.. Οι ομολογιακοί τίτλοι αμφότερων βρίσκονταν σε καθεστώς αναστολής πέραν του διαστήματος των 6 μηνών, αφού απέτυχαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις, που υποχρεούνταν. Έτσι, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, αποφασίστηκε η οριστική διαγραφή τους από το ταμπλό στις 27 και 28 του τρέχοντος μηνός αντίστοιχα.