Παπαέλληνας: Αποκτά το 100% της BC Butterfly Cosmetics

Στην απόκτηση ολόκληρου του μετοχικού κεφαλαίου της BC Butterfly Cosmetics Ltd, η οποία ασχολείται με την εισαγωγή και διανομή αρωμάτων, καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης, προχωρεί η C.A.Papaellinas Ltd, η οποία σήμερα κατέχει το 65% της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο InBusinessNews o Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της C.A.Papaellinas, Χρήστος Παπαέλληνας, μετά από διαπραγματεύσεις, που άρχισαν τον περασμένο Νοέμβριο και ολοκληρώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες, το deal εξαγοράς και του υπόλοιπου ποσοστού της BC Butterfly Cosmetics Ltd, ύψους 35%, από την υφιστάμενη κάτοχο House of Beauty (οικογένεια Μιχαηλίδη) έκλεισε και πλέον εναπόκειται στην Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού να ανάψει το πράσινο φως, ώστε το 100% της εταιρείας να περάσει στην C.A.Papaellinas Ltd.

Συνένωσαν δυνάμεις

Στις αρχές του 2018 η C.A.Papaellinas, αντιπρόσωπος της COTY στην Κύπρο από την δεκαετία του 1960 και η House of Beauty, αντιπρόσωπος των καλλυντικών της Procter & Gamble στην Κύπρο, προχώρησαν στην δημιουργία της B.C. Butterfly Cosmetics Ltd, συνενώνοντας δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαέλληνα, η B.C. Butterfly Cosmetics Ltd πραγματοποιεί τζίρο, περίπου €5 εκ. τον χρόνο.

Η εξαγορά της House of Beauty από την οικογένεια Μιχαηλίδη

Το 35% της BC Butterfly Cosmetics Ltd πέρασε στην NMM Investments Ltd, συμφερόντων της οικογένειας Μιχαηλίδη, όταν η δεύτερη, τον Νοέμβριο του 2019, εξαγόρασε το 50% της House of Beauty από την CTC, αποκτώντας δηλαδή το 100% του μετοχικού κεφαλαίου

Κομμάτι του Ομίλου Παπαέλληνα

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παπαέλληνας ανέφερε ότι δεν πρέπει να αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές στην BC Butterfly Cosmetics Ltd, καθώς η εταιρεία λειτουργούσε ως κομμάτι του Ομίλου Παπαέλληνα και προηγουμένως.

Στο πορτφόλιο της BC Butterfly Cosmetics περιλαμβάνονται γνωστές μάρκες αρωμάτων, όπως οι Hugo Boss, Gucci, Calvin Klein, Chloe, Davidoff, Marc Jacobs, Burberry, Escada, Miu Miu, Roberto Cavalli, μάρκες καλλυντικών όπως οι Bourjois, Rimmel, Max Factor, Sally Hansen, τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών Wellaflex και οι βαφές μαλλιών Wella Koleston.