ΧΑΚ: Ψήφος εμπιστοσύνης παρά τις δυσκολίες

Παρά την πανδημία και την αβεβαιότητα που παρουσιάζεται στους επενδυτές, το ενδιαφέρον εταιρειών για ένταξη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) δείχνει να μη μειώνεται, αλλά αντιθέτως να ακολουθεί ανοδική τάση παρά τις δυσκολίες και τα διαχρονικά προβλήματα.

Νέες εταιρείες και όμιλοι εισέρχονται στο ΧΑΚ σε μία περίοδο που πολλοί θα ανέμεναν στασιμότητα στις εισαγωγές νέων εταιρειών. Όμως τα στοιχεία καταδεικνύουν πως γενικά οι εταιρείες αντιλαμβάνονται την πανδημική κρίση ως μία προσωρινή έκτακτη κατάσταση.

«Σίγουρα το ΧΑΚ παρουσιάζει μία δυναμική, η οποία αν χρησιμοποιηθεί ορθολογικά θα επιφέρει τεράστια οφέλη τόσο για τις εισηγμένες, όσο και για την οικονομία του τόπου. Αρκετές ελληνικές εταιρείες προτιμούν να εισέλθουν στην αγορά του ΧΑΚ για διάφορους λόγους, ανάμεσα τους και η χρήση της Κύπρου ως βάση επέκτασης σε γειτονικές αγορές, όπως είναι οι αραβικές χώρες».

Αυτό ανέφερε στον «Π» ο εντεταλμένος σύμβουλος Capital Markets Experts A.E, Βασίλης Μάργαρης. Η βορειοελλαδίτικη Capital Markets Experts συμμετέχει ενεργά ως σύμβουλος εισαγωγής στη ΝΕΑ του ΧΑΚ.

Ο κ. Μάργαρης ανέφερε πως το αγγλοσαξονικό δίκαιο το οποίο διέπει τον κανονισμό του ΧΑΚ, λειτουργεί ως κίνητρο για την εισαγωγή εταιρειών. Ωστόσο για τον κ. Μάργαρη, πολλά πρέπει να αλλάξουν στο ΧΑΚ ώστε να προσελκύσει περισσότερες εταιρείες.

Δείτε αναλυτικά το δημοσίευμα του «Π»: