Το σχόλιο επί της συνεδρίασης της ΝΕΑς της 6ης Απριλίου 2021

Επανεκκίνηση για το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, σήμερα 6 Απριλίου, μετά από 5 ημέρες απραξίας λόγω αργιών. Ο Γενικός Δείκτης της Ν.Ε.Α.ς παρέμεινε σταθερός, στις 1.290,33 μονάδες, παρά τις συναλλαγές, που έλαβαν χώρα.

Συγκεκριμένα, το ρόδι για το μήνα Απρίλιο έσπασε η Aeonic Securities. Η χρηματοοικονομική εταιρεία έκανε τζίρο αξίας € 4.040, ο οποίος όμως δεν επέφερε κάποια αλλαγή στην τιμή των μετοχών της, η οποία παρέμεινε στο € 1.

Επιστροφή στην κανονικότητα για την C.O. Cyprus Opportunity Energy με 35.212 μετοχές να παραμένουν σε ανοιχτές εντολές πώλησης και 50.000 μετοχές σε ανοιχτές εντολές αγοράς. Η Ρ Ενέργεια 1 Ενεργειακή έμεινε με 240 μετοχές προς αγορά και 150 προς πώληση ενώ 544 μετοχές προς πώληση έμειναν και για την Net Info. Επιπλέον, με ανοιχτές εντολές αγοράς έμειναν οι Interlife (570 μετοχές), Κ. Κουιμτζής Α.Ε. (400 μετοχές) και Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης Α.Ε.Β.Ε (1.500 μετοχές).

Σε άλλα νέα, πρώτη μέρα διαπραγματεύσεων υπήρξε η σημερινή για τη G.A.P. Vassilopoulos Public Ltd. Το συγκρότημα μεταφορικών υπηρεσιών και logistics από την Κύπρο, εισήχθη επιτυχώς από τη The Cyprus Investment and Securities Corporation Limited (CISCO) και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ταμπλό της Ν.Ε.Α.ς, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώσει επενδυτικό ενδιαφέρον.