Καλογήρου: “Δεν θεωρώ ότι είναι προβληματικό και ελλιπές το πόρισμα” (vid)

Η Δήμητρα Καλογήρου απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται το Πόρισμα που έχει εκδοθεί από την επιτροπή της οποίας ήταν επικεφαλής τόνισε ότι η Επιτροπή είχε διοριστεί πριν από τα τελευταία δημοσιεύματα του Al Jazeera που οδήγησαν στον τερματισμό του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος και αρχικός σκοπός ήταν να θωρακιστεί με αυστηρότερες δικλείδες ασφαλείας το πρόγραμμα.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα του Σίγμα η κ. Καλογήρου, είπε πως η ίδια έχει διενεργήσει ένα πόρισμα μαζί με συναδέλφους όπως είχε ορίσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

«Ο λόγος που είχαμε διοριστεί ήταν η δυσφήμηση της χώρας μας στο εξωτερικό λόγω δημοσίευσης άρθρων που αφορούσαν επενδυτές. Έπρεπε να δούμε τις αναφορές και να προβούμε σε ενέργειες. Η Επιτροπή που διορίστηκε δεν είχε ημερομηνία λήξης. Θεωρήσαμε ότι προτεραιότητα ήταν να διορθώσουμε κανονισμούς που αφορούσαν το Πρόγραμμα, όπως και έγινε».

Ανέφερε, επίσης, πως προχώρησαν την έρευνα για τους επενδυτές με μεθοδολογία. «Είδαμε του υψηλού κινδύνου επενδυτές και στην συνέχεια θα βλέπαμε εκείνους του χαμηλού κινδύνου. Ενόψει, όμως, του επείγοντος του θέματος, ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε να ορίσει ερευνητική επιτροπή».

Η αντιπαράθεση με την Ελεγκτική Υπηρεσία

«Με λυπεί αφάνταστα η τοποθέτηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το πόρισμα ενός άλλου θεσμού. Δεν έχω αντιληφθεί γιατί έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πόρισμα είναι ελλιπές και προβληματικό», ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου, σχολιάζοντας τις αναφορές της Ελεγκτικής Υπηρεσίας μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος για τις πολιτογραφήσεις.

Παράλληλα, η κα Καλογήρου είπε πως προτρέπει τον κόσμο να διαβάσει το πόρισμα, να κοιτάξει τα παραρτήματα που αφορούν τους επενδυτές και να κρίνει ο ίδιος εάν είναι ελλιπείς και προβληματικό, ενώ ερωτηθείσα εάν ήρθε σε επικοινωνία με τον Γενικό Ελεγκτή απάντησε πως δεν μίλησαν.

«Δεν θεωρώ ότι πρέπει να δώσω συνέχεια σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με οποιονδήποτε άλλο θεσμό», είπε.