Capital Markets Experts A.E.: Στα σκαριά δύο ακόμη εισαγωγές στη ΝΕΑ Αγορά!

Δύο ακόμη εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, μία φαρμακευτική και μία ναυτιλιακή, ετοιμάζονται για την NEA Αγορά του Χρηματιστηρίου της Κύπρου, με σύμβουλο την Capital Markets Experts A.E.

Και οι δύο εταιρείες έχουν έδρα στην Κύπρο αλλά είναι συμφερόντων Ελλαδιτών. Η μία είναι holding ενός Ομίλου που έχει παρουσία σε Ελλάδα, Ρουμανία, Μολδαβία, Βουλγαρία και Κύπρο και η άλλη, η ναυτιλιακή, ανήκει σε γνωστή επιχειρηματική οικογένεια, της οποίας άλλες δύο εταιρείες έχουν εισαχθεί στο ΧΑΚ.

H ναυτιλιακή εταιρεία , με σύμβουλο την CAMEX, αναμένεται να καταθέσει φάκελο μέσα στο Δεκέμβριο για τη ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ. Η φαρμακευτική θα ακολουθήσει πιθανότατα τον Ιανουάριο του 2021, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ελληνική εταιρεία του Ομίλου διατηρεί γραφεία τόσο στον Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Στα οκτώ χρόνια που λειτουργεί η CAMEX, έχει χειριστεί την εισαγωγή στο ΧΑΚ 13 εταιρειών, κάποιων εκ των οποίων ελλαδικών και άλλων ιδιοκτησίας Ελλήνων επιχειρηματιών.

Virtus σε ΧΑΑ και CAMEX σε ΧΑΚ

Σε σχέση με πρόσφατο δημοσίευμα της κυπριακής Virtus Capital σχετικά με την εξασφάλιση έγκρισης για τη δραστηριοποίησή της ως σύμβουλος εισαγωγής της Εναλλακτικής Αγοράς (ΕΝ.Α.) του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σημειώνεται ότι η Virtus είναι η μητρική της CAMEX.

Mεταξύ Virtus και  CAMEX, θα υπάρξουν αλλαγές ως προς τις αγορές λειτουργίας των δύο εταιρειών, καθώς στόχος είναι η Virtus να δραστηριοποιείται κυρίως στην Ελλάδα, ενώ τις εισαγωγές στο ΧΑΚ θα τις έχει η CAMEX. Bάσει του νέου σχεδίου, επικεφαλής της Virtus θα είναι ο οικονομολόγος και μέλος δ.σ. της CAMEX κ. Βασίλειος Μάργαρης, ενώ την CAMEX θα αναλάβει να διαχειριστεί ο οικονομολόγος κ. Κώστας  Μπακάλμπασης.

Η Virtus Capital που ιδρύθηκε το 2009, ξεκίνησε ως διεθνής εταιρία συμβούλων στρατηγικής και το 2011 είχε εμπλακεί στην προσπάθεια εξαγοράς του Χρηματιστηρίου της Κροατίας για λογαριασμό θεσμικού φορέα από την Ανατολική Ευρώπη. Το 2013 απέκτησε την πρώτη της συμμετοχή στην Capital Markets Experts AE και από το 2016 αποτελεί τον πλειοψηφούντα μέτοχό της.

Η Capital Markets Experts A.E αποτελεί την No1 εταιρία σε εισαγωγές επιχειρήσεων στη ΝΕ.Α. του ΧΑΚ, με 13 καταγραμμένα listings σε σύνολο 46 εταιρειών. Σε αυτές τις εισηγμένες είναι εταιρείες από τους κλάδους των ασφαλειών, της χαρτοβιομηχανίας, των ιατρικών εξοπλισμών, της ναυτιλίας κ.αλ.