Μη εισηγμένα Κυβερνητικά Ομόλογα για φυσικά πρόσωπα/ Οδηγίες πληρωμής από χειριστές

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό καθώς και τα Μέλη/ Θεματοφύλακες /Χειριστές του, τα ακόλουθα που αφορούν στα Εξαετή Ονομαστικά Κυβερνητικά Ομόλογα και στα Επταετή Ονομαστικά Κυβερνητικά Ομόλογα, τα οποία αποτείνονται μόνο σε Φυσικά Πρόσωπα και τα οποία δεν διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), καθώς και που το μητρώο τους τηρείται από το Κεντρικό Αποθετήριο / Μητρώο του ΧΑΚ:

Βάσει των Γενικών Όρων Έκδοσης των πιο πάνω Ομολόγων της Κυπριακής Δημοκρατίας, η καταβολή Τόκου, είτε η Αποπληρωμή (πρόωρη ή κατά τη λήξη των Ομολόγων), γίνεται μόνο σε λογαριασμό του ίδιου του κατόχου/αγοραστή των Ομολόγων.

Συνεπώς δεν επιτρέπεται η καταβολή Τόκου, είτε η Αποπληρωμή σε λογαριασμό Νομικού Προσώπου. Ως εκ τούτου, οποιεσδήποτε οδηγίες τυχόν έχουν δοθεί από Μέλη/ Θεματοφύλακες /Χειριστές μέσω του λογισμικού συστήματος του Κεντρικού Αποθετηρίου / Μητρώου «ΣΑΤ» (Σύστημα Αύλων Τίτλων) για επενδυτές που κατέχουν Εξαετή Ονομαστικά Κυβερνητικά Ομόλογα, καθώς και Επταετή Ονομαστικά Κυβερνητικά Ομόλογα, δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Θα λαμβάνονται συνεπώς υπόψη μόνο Οδηγίες Πληρωμής που έχουν δοθεί από τον ίδιο τον Αιτητή/Κάτοχο.