INTERLIFE: Ενεργοποίηση Πρωτοκόλλου Επιχειρησιακής Συνέχειας και web εργαλεία

Με γνώμονα, καταρχήν τη διασφάλιση της υγείας του προσωπικού της, των συνεργατών της, αλλά και κάθε τρίτου προσώπου που συνδέεται με τις εταιρικές της δραστηριότητες, η INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α ενεργοποίησε το Πρωτόκολλο Επιχειρησιακής Συνέχειας και έλαβε όλα εκείνα τα μέτρα για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της και την εξυπηρέτηση των πελατών της και των συνεργαζόμενων Διαμεσολαβητών σε όλες τις εγκαταστάσεις της στην ελληνική επικράτεια.

Έτσι, η Εταιρεία λειτουργεί από 16/3/20 με σύστημα Τηλε-εργασίας εκ περιτροπής για το 50% των εργαζομένων της. Επιπλέον, μειώθηκαν στο ελάχιστο οι συναντήσεις και οι επαφές των στελεχών της Εταιρείας και αντικαταστάθηκαν με τηλεδιασκέψεις. Η INTERLIFE έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προφύλαξης, ενώ απολυμάνσεις πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλες τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας.

Ειδικότερα για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, η INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α έχει θέσει στη διάθεσή τους όλα τα ψηφιακά εργαλεία για την ομαλή συνέχιση των εργασιών τους. Με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ίδιων, αλλά και των δικαιούχων η Εταιρεία έθεσε σε εφαρμογή από 19/3/2020 και για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο, τη νέα Ηλεκτρονική Διαδικασία Πληρωμής Αποζημιώσεων. Η διακίνηση των εγγράφων, που αφορούν το διακανονισμό των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων, γίνεται πλέον μόνο ηλεκτρονικά.

Τέλος, έχει τεθεί σε ισχύ η πληρωμή των αποζημιώσεων, με κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του εκάστοτε δικαιούχου, αντί της έκδοσης τραπεζικών επιταγών που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Οι επιπτώσεις του Covid-19 για την ασφαλιστική αγορά

Οι επιπτώσεις του Covid-19 στην Ασφαλιστική Αγορά αφορούν πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Καταρχήν, επηρεάζουν τον τρόπο εργασίας, ο οποίος εντάσσεται πλέον σε πρωτόκολλα ασφαλείας της υγείας εργαζομένων και συνεργατών, ενώ παράλληλα τίθεται σε λειτουργία νέο σύστημα επικοινωνίας και ενημέρωσης των πελατών.

Στο ίδιο πλαίσιο ενθαρρύνονται οι εναλλακτικές ρυθμίσεις εργασίας (όπως π.χ. η τηλεργασία) ενώ για τους συνεργαζόμενους Διαμεσολαβητές ενεργοποιούνται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για προσωπικές επαφές με τους πελάτες.

Σε άλλο επίπεδο, τα μέτρα περιορισμού των πολιτών και η μείωση κυκλοφορίας των Ι.Χ. έφεραν μείωση στις δαπάνες των αποζημιώσεων στον Κλάδο του Αυτοκινήτου.

Όσον αφορά τα Έσοδα των Ασφαλιστικών Εταιρειών κατά το δίμηνο «παύσης της οικονομίας» είναι φυσικό να μειωθούν, όπως συμβαίνει σε όλο το φάσμα της Αγοράς. Ο βαθμός της μείωσης των Εσόδων εξαρτάται από τη διαχείριση και τα ειδικά χαρακτηριστικά της κάθε Εταιρείας.

Αλλαγές στη στρατηγική

Είναι σαφές ότι η πανδημία επηρεάζει τους παραγωγικούς στόχους της Εταιρείας, οι οποίοι, πιθανόν, δεν θα υλοποιηθούν στο σύνολό τους. Κάποια νέα Ασφαλιστικά Προϊόντα ενδεχομένως να καθυστερήσουν να βγουν στην αγορά. Γενικότερα, πάντως είναι πρόωρο να εξάγουμε συμπεράσματα και να λαμβάνουμε αποφάσεις, διότι η κατάσταση είναι ακόμη θολή και δεν είμαστε ακόμη σίγουροι πώς θα εξελιχθεί. Πιστεύω ότι στο Β’ εξάμηνο του έτους θα έχουμε πιο καθαρή εικόνα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΤΣΑΡΙΔΗΣ
Ο Κωνσταντίνος Π. Βοτσαρίδης είναι Διευθυντής Αποζημιώσεων & Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος στην INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.