Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας

Στην 46η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας Δημόσιας Εταιρείας Λτδ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, παρευρέθηκαν αυτοπροσώπως, μέσω τηλεδιάσκεψης και με πληρεξουσίους αντιπροσώπους, 73 μέτοχοι, οι οποίοι εκπροσωπούσαν 381.162.532 μετοχές δηλαδή 92,33% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας πιο πάνω και τους Κανονισμούς 109 και 110 του Καταστατικού της Τράπεζας, επανεκλέγηκαν / εκλέγηκαν ως Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι κ.κ. Ιωάννης Α. Μάτσης, Lars Kramer, Μαριάννα Παντελίδου Νεοφύτου, Kristofer Richard Kraus, Ευριπίδης Α. Πολυκάρπου, Ανδρέας Π. Περσιάνης, Stephen John Albutt, Μάριος Μαραθεύτης, Marco Comastri, Χρίστος Θεμιστοκλέους, John Gregory Iossifidis, Δημήτριος Ευσταθίου και Μιχάλης Σπανός.

Ο διορισμός των κ.κ. Ανδρέα Π. Περσιάνη, John Gregory Iossifidis και Μιχάλη Σπανού στο Διοικητικό Συμβούλιο υπόκειται στην έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. David Whalen Bonanno είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή και οι κ.κ. Ανδρέας Δ. Αθανασόπουλος και Ελευθέριος Χατζηζαχαρία είχαν αποσύρει την υποψηφιότητά τους για εκλογή ως Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας πριν την ΕΓΣ.