Κ. Βοτσαρίδης: Απρόσκοπτη η λειτουργία της INTERLIFE καθόλη την υγειονομική κρίση

Η πανδημία του COVID – 19 δεν άφησε καμία επαγγελματική δραστηριότητα ανεπηρέαστη στο πέρασμά της.

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση αρκετά νωρίς εντάχθηκε στα μέτρα στήριξης κατά της πανδημίας με αποτέλεσμα ασφαλιστικές εταιρείες από την πρώτη στιγμή να λειτουργούν με το πλαίσιο της εξ’ αποστάσεως εργασίας και ασφαλιστικά γραφεία να αναστέλλουν την εργασία τους.

Η δημοσιογραφική ομάδα του Insuranceforum.gr ετοίμασε ένα αφιέρωμα σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας στην ασφαλιστική αγορά. Ο Κωνσταντίνος Π. Βοτσαρίδης, Διευθυντής Αποζημιώσεων & Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. απαντάει σε ερωτήματά μας σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης του COVID 19 από την INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.

Είχατε προετοιμάσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης και επιχειρησιακής συνέχειας και πώς αυτό λειτούργησε στην πράξη;

Κ.Β.: Με γνώμονα, κατ‘ αρχήν, τη διασφάλιση της υγείας του προσωπικού μας, των συνεργατών μας αλλά και κάθε τρίτου προσώπου που συνδέεται με τις εταιρικές μας δραστηριότητες, ενεργοποιήσαμε από τις πρώτες μέρες της πανδημίας το Πρωτόκολλο Επιχειρησιακής Συνέχειας και λάβαμε όλα εκείνα τα μέτρα για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας μας και την εξυπηρέτηση των πελατών μας και των συνεργαζόμενων Διαμεσολαβητών σε όλες τις εγκαταστάσεις μας στην ελληνική επικράτεια. Έτσι, η Εταιρεία λειτούργησε από 16/3/20 με σύστημα Τηλεργασίας εκ περιτροπής για το 50% των εργαζομένων της. Επιπλέον, μειώθηκαν στο ελάχιστο οι συναντήσεις και οι επαφές των στελεχών της Εταιρείας και αντικαταστάθηκαν με Τηλεδιασκέψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι εφαρμόσαμε από την αρχή όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προφύλαξης, ενώ απολυμάνσεις συνεχίζονται να πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα σε όλες τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας.

Πώς κινήθηκε η παραγωγή σας στην περίοδο του lockdown;

Κ.Β.: Δεδομένου ότι υπήρξε μια επί της ουσίας δίμηνη «παύση της οικονομίας», υπήρξαν επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομικής  δραστηριότητας της χώρας και, βέβαια, και στον Ασφαλιστικό Κλάδο. Όσον αφορά στη δική μας παραγωγή, σημειώθηκε μια κάμψη στα Έσοδα το Μάρτιο και τον Απρίλιο, ωστόσο υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για διόρθωση το Β’ εξάμηνο του έτους.

Ποιοι κλάδοι επηρεάστηκαν αυτή την περίοδο;

Κ.Β.: Επηρεάστηκαν οι περισσότεροι Κλάδοι, κυρίως, όμως, οι Κλάδοι Αυτοκινήτου και Σκαφών.

Πώς διατηρήσατε την επικοινωνία σας με συνεργάτες και πελάτες;

Κ.Β.: Ειδικότερα για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, η INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α έθεσε από την αρχή των μέτρων στη διάθεσή τους όλα τα ψηφιακά εργαλεία για την ομαλή συνέχιση των εργασιών τους και την επικοινωνία τους με την Εταιρεία. Με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ίδιων, αλλά και των δικαιούχων εφαρμόσαμε από 19/3/2020 τη νέα Ηλεκτρονική Διαδικασία Πληρωμής Αποζημιώσεων. Η διακίνηση των εγγράφων, που αφορούν τον διακανονισμό των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων, γίνεται πλέον ηλεκτρονικά για όσο διάστημα χρειαστεί ακόμη. Παράλληλα, τέθηκε σε λειτουργία από την Εταιρεία ένα νέο σύστημα επικοινωνίας και ενημέρωσης των πελατών, ενώ για τους συνεργαζόμενους Διαμεσολαβητές ενεργοποιήσαμε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για προσωπικές επαφές με τους πελάτες.