New York Post: Γιατί όχι στην Κύπρο για τουρισμό

“Μετά από εβδομάδες απαγορεύσεων η Κύπρος επιτρέπει στους πολίτες της να επιστρέψουν στις παραλίες, οι τουρίστες μπορεί να είναι οι επόμενοι”. Με αυτό τον τρόπο ξεκινά άρθρο της η New York Post για ασφαλείς προορισμούς για τουρισμό.

Οι κάτοικοι της Κύπρου βυθίζονται και πάλι στα γαλάζια νερά της Μεσογείου μετά από έξι εβδομάδες αυστηρης απαγόρευσης κυκλοφορίας, συνεχίζει το ρεπορταζ και εξηγεί πως οι περιορισμοί, οι οποίοι στο παρελθόν επέτρεπαν μόνο μία έξοδο από το σπίτι ανά ημέρα και υποχρεωτικό κλείσιμο των παραλιών, έχουν χαλαρώσει.

Η Κύπρος έχει περιορίσει τη διάδοση του κορωνοϊού, με μόλις 17 θανάτους από τις 18 Μαΐου σε πληθυσμό περίπου 1,17 εκατομμυρίων. Η επιτυχία αυτή αποδίδεται σε μέτρα όπως η απαγόρευση μεγάλων συγκεντρώσεων που ξεκίνησαν στις 11 Μαρτίου και η απαγόρευση των περισσότερων εισερχόμενων επιβατικών πτήσεων από τις 21 Μαρτίου.

Επιβλήθηκε πλήρη απαγόρευση αργότερα τον Μάρτιο, συνεχίζει το ρεπορταζ. Επίσης σημειώνει, πως τα σύνορα της παρακολουθούνται εύκολα. Η Κύπρος είναι ένα από τα πολλά νησιωτικά έθνη – συμπεριλαμβανομένης της Ισλανδίας, της Μάλτας και της Νέας Ζηλανδίας – που άρχισε ήδη να χαλαρώνει εσωτερικά τους περιορισμούς.

Και καθώς η Κύπρος αρχίζει να σταθμίζει τις συνέπειες του ανοίγματος στον κόσμο – και στους τουρίστες – υπάρχουν πολλά που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

«Μία ιδέα που εξετάζουμε είναι να ανοίξουμε τα αεροδρόμια μας σε χώρες που βρίσκονται στο ίδιο στάδιο της πανδημίας όπως είμαστε», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου στο AFP, σημειώνει το ρεπορτάζ.