ΚΕΒΕ: Οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλο χωρίς ρευστότητα

Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση των τριών νέων νομοσχεδίων για στήριξη της οικονομίας στα οποία περιλαμβάνεται και πρόταση για το θέμα των ενοικίων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του.

Με την ευκαιρία αυτή, πρόσθέτει, το ΚΕΒΕ απευθύνει για ακόμα μια φορά δημόσια έκκληση στην Βουλή για την άμεση έγκριση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για διάθεση στις επιχειρήσεις δανείων συνολικού ύψους 2 δις. ευρώ με κυβερνητικές εγγυήσεις.

Όπως αναφέρει το ΚΕΒΕ, οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν και άλλο χρονικό διάστημα χωρίς ρευστότητα, αφού τον τελευταία ενάμιση μήνα οι περισσότερες είναι χωρίς νέες πωλήσεις και χωρίς εισπράξεις χρημάτων.

Η εικόνα αυτή, αν συνεχιστεί, τονίζει το ΚΕΒΕ, θα οδηγήσει χωρίς καμιά αμφιβολία σε υπονόμευση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, με άμεσο αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε χρεοκοπίες εταιρειών και σε αύξηση της ανεργίας.

Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει επίσης την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το ζήτημα των ενοικίων η οποία στην ουσία υιοθετεί την άποψη του ΚΕΒΕ ότι το θέμα θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών, ιδιοκτητών και ενοικιαστών, και ότι η μόνη παρέμβαση του κράτους θα μπορούσε να έχει τη μορφή κάποιων φορολογικών κινήτρων προς τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να διευκολυνθούν τέτοιες διευθετήσεις, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες και αντοχές του κράτους.