«Κρούσματα» κορωνοϊού στο ΧΑΚ

Βροχή είναι οι ανακοινώσεις των εισηγμένων στο ΧΑΚ εταιρειών για αρνητικές επιπτώσεις στα αποτελέσματά τους από την επιδημία του κορωνοϊού.

Το Τσιμεντοποιείο Βασιλικού ανακοίνωσε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις πιο πρόσφατες εξελίξεις και μέτρα που λαμβάνονται, τόσο εντός Κύπρου όσο και σε όλα τα άλλα κράτη, προς αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού (Covid-19), αναμένεται επιβράδυνση τόσο στις εξαγωγές της εταιρείας όσο και στις πωλήσεις της στην ντόπια αγορά. Ως αποτέλεσμα, τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά.

Η αξιολόγηση των οικονομικών επιπτώσεων στα οικονομικά αποτελέσματα της
εταιρείας για το δεύτερο εξάμηνο του 2020 δεν είναι δυνατή στο παρόν στάδιο.

Επιπτώσεις στα αποτελέσματα αναμένει και η Tsokkos χωρίς να είναι σε θέση να αναφέρει μέχρι στιγμής το μέγεθος και το εύρος των επιπτώσεων.

Η Petrolina Holdings ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο παρόν στάδιο οι δραστηριότητες της εταιρείας δεν έχουν επηρεαστεί κατ’ οποιονδήποτε τρόπο από τον κορωνοϊό (COVID-19).

Ωστόσο, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία πιθανόν να επηρεαστεί αρνητικά από ενδεχόμενη μείωση της ζήτησης προϊόντων πετρελαιοειδών σε περίπτωση συρρίκνωσης της οικονομίας του τόπου, ειδικότερα στον τουριστικό τομέα, από την πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στο παρόν στάδιο δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί η πιθανότητα ή/και η έκταση του επηρεασμού.

H Blue Island ανακοίνωσε ότι ο κορωνοϊός επηρεάζει τις εμπορικές δραστηριότητες της εταιρείας.
Η επιδημία του κορωνοϊού επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις και στα αποτελέσματα της Λούης για το τρέχον έτος.

Η KEO γνωστοποίησε ότι στο παρόν στάδιο δεν έχει επηρεαστεί από τον κορωνοϊό.