Invest Cyprus: «Θα επηρεαστούμε όπως όλες οι χώρες…»

Το παγκόσμιο στερέωμα ανησυχεί για τις επιπτώσεις που θα επέλθουν στην οικονομία λόγω του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ, ανέφερε κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου ότι ο κορωνοϊός θα επηρεάσει την Κύπρο, όσο θα επηρεάσει και τις άλλες χώρες.

«Έτσι λέγαμε και για την κρίση και ήρθε και μας βρήκε. Δεν γίνεται να λέμε δεν θα επηρεαστούμε από τον κορωνοϊό», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο κορωνοϊός επέδρασε σε όλους τους τομείς και σε όλες τις χώρες. «Η Κίνα σταμάτησε τις εξαγωγές προϊόντων. Έχουν επηρεαστεί τα πάντα σε όλο τον κόσμο μέχρι και τα κινέζικα εστιατόρια», επισήμανε.

Ήδη, σημείωσε, οι επιχειρηματικοί φορείς διεξάγουν έρευνα μεταξύ των μελών τους για να διαπιστώσουν ποιοι τομείς της οικονομίας έχουν επηρεαστεί. «Μόλις καταγραφούν τα συμπεράσματα, θα δόυμε και τι μέτρα θα λάβουμε», τόνισε ο κ. Μιχαήλ.

Αναφορικά με τα κίνητρα πολιτογράφησης, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι κι αυτά έχουν επηρεαστεί από το κλίμα που δημιουργήθηκε λόγω του κορωνοϊού. Πρόσθεσε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει όλων των ειδών τις επενδύσεις, γι’ αυτό και θα πρέπει να προωθηθούν κι άλλοι τομείς, πέραν των ακινήτων. Για παράδειγμα, σχολίασε, ότι μπορούν να γίνουν επενδύσεις στον τουρισμό, στην εκπαίδευση, στην υγεία κ.λπ.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, ανέφερε ότι το διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον είναι άστατο. «Υπάρχουν διαρκώς προκλήσεις: κορωνοϊός, Brexit, αστάθεια στη Μέση Ανατολή. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις αλλά και να εκμεταλλευόμαστε τις συγκυρίες που προκύπτουν προς όφελος της χώρας μας», σχολίασε ο κ. Καμπανέλλας.