Invest Cyprus: Ενισχύει την προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων η έκθεση της Moneyval

Πιο ευνοϊκό για επενδύσεις καθίσταται το κλίμα για την Κύπρο μετά και τη δημοσιοποίηση της έκθεσης αξιολόγησης της Επιτροπής Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης, αναφορικά με τα μέτρα κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Invest Cyprus, η έκθεση της Moneyval αποτυπώνει την πρόοδο που έχει καταγράψει η Κύπρος, υιοθετώντας μια σειρά από μέτρα κατά του ξεπλύματος παράνομου χρήματος. Είναι ξεκάθαρο ότι από πλευράς Κύπρου υπάρχει κατανόηση των κινδύνων και σε αυτό το πλαίσιο λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα. Ασφαλώς, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ως εκ τούτου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να εργαστούμε με σοβαρότητα και συνέπεια.

Η φήμη της χώρας μας είναι μείζονος σημασίας στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων προστιθέμενης αξίας και επιβάλλεται να τη διαφυλάξουμε. Είναι κοινή η διαπίστωση, άλλωστε, ότι η αρνητική δημοσιότητα που είχε αναπτυχθεί σε βάρος της Κύπρου το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς και το αρνητικό κλίμα στο εσωτερικό λειτουργούσε ως εμπόδιο στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων.

Ευελπιστούμε ότι η έκθεση της Επιτροπής η οποία κλείνει με θετικό πρόσημο για την Κύπρο, θα αποτελέσει βήμα ενίσχυσης της επενδυτικής δραστηριότητας στο νησί μας.