ΕΚΚ: Ανάκληση αδειών λειτουργίας Invalt Variable Capital και NTFX Capital

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ανακοίνωσε ότι, στη συνεδρία της ημερομηνίας 16 Δεκεμβρίου 2019, αποφάσισε, δυνάμει του άρθρου 64(2)(β) του περί Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων Νόμου του 2018, να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας ΟΕΕ ης εταιρείας Invalt Variable Capital Investment Company Ltd, καθότι η Εταιρεία δεν πληροί τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες της χορηγήθηκε η άδεια λειτουργίας.

Συγκεκριμένα η Εταιρεία δεν πληροί τις προϋποθέσεις: 1. του άρθρου 58(2) του Νόμου, αναφορικά με το απαιτούμενο κεφάλαιο εσωτερικά διαχειριζόμενου ΟΕΕ με τη μορφή εταιρείας επενδύσεων. 2. του άρθρου του 56(2)(α)(ii) του Νόμου, που εξειδικεύεται και περαιτέρω στο άρθρο 21 του Νόμου, αφού το διευθυντικό όργανο της φαίνεται να αποτελείται από λιγότερο από τέσσερα (4) φυσικά πρόσωπα, εκ των οποίων μόνο ένα (1) ασκεί εκτελεστικά καθήκοντα, και η επιχειρηματική της δραστηριότητα φαίνεται να ασκείται από λιγότερο από δύο (2) φυσικά πρόσωπα. 3. του άρθρου 56(2)(α)(iv) του Νόμου, που εξειδικεύεται και περαιτέρω στο άρθρο 56(2)(δ) του Νόμου, αφού δεν φαίνεται να έχει την απαραίτητη οργανωτική δομή και στελέχωση.

Ως εκ των πιο πάνω, τονίζει η Κεφαλαιαγορά σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία διαλύεται και τίθεται σε εκκαθάριση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 63 του Νόμου.

Εξάλλου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ανακοίνωσε ότι, στη συνεδρία της ημερομηνίας 9 Δεκεμβρίου 2019, αποφάσισε, δυνάμει του άρθρου 8(1)(α) του περί Επενδυτικών Υπηρεσιών και Δραστηριοτήτων και Ρυθμιζόμενων Αγορών Νόμου του 2017 και του άρθρου 4(7) της Οδηγίας ΟΔ87-05, να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας Κυπριακής Επιχείρησης Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών της εταιρείας NTFX Capital Ltd, συνέπεια της απόφασης της εταιρείας να παραιτηθεί ρητώς από αυτήν.