Θετική ψήφος από ξένους για επενδυτικά ταμεία στην Κύπρο

Εγκωμιαστικά τα σχόλια συνέδρων του εξωτερικού που συμμετείχαν στο 5ο International Funds Summit, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη για τον τομέα των επενδυτικών ταμείων.

Πλήρως ικανοποιημένοι, δηλώνουν στο InBusinessNews, για το υψηλό επίπεδο διοργάνωσης και τη θεματολογία του συνεδρίου, καθώς χαρακτήρισαν απόλυτα αναγκαία την διεξαγωγή τέτοιων συνεδρίων, ενώ αναχώρησαν από την Κύπρο με θετική εικόνα για τα πλεονεκτήματα και τις προοπτικές που παρουσιάζει η χώρα μας για επενδυτικά ταμεία.

Ιδιαίτερης σημασίας αποτελεί το γεγονός ότι ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την Κύπρο, την οποία και έχουν ανάμεσα στις επιλογές τους για τη σύσταση εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων.

Τέτοιες διασκέψεις διαφωτίζουν τους επιχειρηματίες
Ο Piyush Gupta, MD & Founder Riqueza Advisory Services DMCC από Dubai, κάνοντας την αποτίμηση του για τo 5th International Funds Summit εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τα θέματα που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, μέσα από το οποίο, όπως υπογράμμισε, αποσαφηνίστηκαν τα εν εξελίξει οικονομικά σενάρια σε όλο τον κόσμο.

«Πιστεύω ότι τέτοιες διασκέψεις πρέπει να οργανώνονται τακτικά για να διαφωτίζουν τους επιχειρηματίες», δήλωσε συγκεκριμένα.

Σε ό,τι αφορά τα επενδυτικά ταμεία στην Κύπρο ο Piyush Gupta ανέφερε πως η εταιρεία του, αφού απέκτησε πολλές γνώσεις για την Κύπρο ως δικαιοδοσία αμοιβαίων κεφαλαίων, ξεκίνησε την διαδικασία εγγραφής του επενδυτικού της ταμείου στην Κύπρο. Ο ίδιος τόνισε πως η Κύπρος διαθέτει αρκετά πλεονεκτήματα και πρόσθεσε ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα.

Υψηλού επιπέδου η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών
O Geoffroy Hermanns, Lawyer at Herbert Smith Freehills LLP (Of Counsel), Dubai, χαρακτήρισε ως εξαιρετικό το περιεχόμενο του συνεδρίου και επαίνεσε του ομιλητές, ενώ εκθείασε την πολύ καλή οργάνωση του και τις μεγάλες ευκαιρίες για δικτύωση, κατά τη διάρκεια των βραδινών εκδηλώσεων.

Όσον αφορά την Κύπρο σημείωσε ότι είναι μια επιλογή για να προσεγγιστούν επενδυτές της ΕΕ και πως η ποιότητα των υπηρεσιών της χώρας φαίνεται να είναι υψηλού επιπέδου. Τέλος, υπογράμμισε πως θα ήταν ευπρόσδεκτες περισσότερες πληροφορίες για φορολογικά θέματα που αφορούν την  Κύπρο και μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας.

Καλή επιλογή η Κύπρος για στόχευση Ευρωπαίων επενδυτών
O Jung Kyu Kim, Director της ACA Investments Pte Ltd, Σιγκαπούρης, μας ανέφερε πως, τo 5ο International Funds Summit ήταν γενικά πολύ καλά οργανωμένο και έδωσε στον ίδιο την ευκαιρία να κάνει μερικές πολύ χρήσιμες επαφές ενώ συνέβαλε ώστε να τοποθετηθεί η Κύπρος στον χάρτη της διαχείρισης κεφαλαίων.

Η μόνη του παρατήρηση, όπως είπε, είναι πως πολλές παρουσιάσεις επικεντρώθηκαν σε ζητήματα κανονιστικών ρυθμίσεων και συμμόρφωσης.

«Εάν στο μέλλον στοχεύσουμε Ευρωπαίους επενδυτές, η Κύπρος θα είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τη σύσταση μιας εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων που θα είναι συμβατή με την Οδηγία περί διαχειριστών οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων (ΔΟΕΕ)», ήταν το σχόλιο του για την Κύπρο.

«Η Κύπρος βρίσκεται στο ραντάρ μας»
Ο Saif Ahmedi, Investment Director στην GWM, Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένος με το πολύ καλά οργανωμένο συνέδριο και τις ενδιαφέρουσες και διαφωτιστικές, όπως είπε, παρουσιάσεις του.

Για τη διάρκεια του συνεδρίου είπε πως ήταν η ιδανική, αφού του επέτρεψε να κάνει όλες τις επαφές που ήθελε ενώ ανέφερε πως σκοπεύει να επισκεφθεί ξανά το International Funds Summit.

«Η Κύπρος βρίσκεται στο ραντάρ μας και θα εξετάσω τις δυνατότητες που προσφέρονται με περισσότερες λεπτομέρειες. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης της δομής των αμοιβαίων κεφαλαίων για family estate planning, sale of private labelled funds και package for Private Equity products».