Roadshow του ΧΑΚ στην Αθήνα στις 2 Δεκεμβρίου

Σε μια συγκυρία αλλαγών και κινητικότητας μεταξύ των χρηματιστηρίων της Μεσογείου και ευρύτερα και με κάποιες εταιρείες να δρομολογούν διπλή εισαγωγή μετά το ΧΑΚ και στο Χ.Α., έχει ενδιαφέρον το roadshow που ετοιμάζει σε ένα μήνα το Χρηματιστήριο Κύπρου στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στη λεωφόρο Αθηνών 110, θα λάβει χώρα η εκδήλωση παρουσίασης των εισηγμένων εταιρειών του Χρηματιστηρίου Κύπρου.

Πρόκειται για την εκδήλωση με τίτλο «Roadshow – Αθήνα 2019 του ΧΑΚ» όπου – στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Χρηματιστηρίου Αθηνών και Λευκωσίας – θα γίνει εκδήλωση προώθησης και ενίσχυσης του ρόλου του ΧΑΚ στην ευρύτερη αγορά. Θα γίνει ενημέρωση θεσμικών επενδυτών και συντελεστών της ελληνικής αγοράς, με στόχο την προσπάθεια διεθνοποίησης των Κυπριακών Εισηγμένων Εταιρειών.

Πιο αναλυτικά, οι στόχοι είναι:

* Προώθηση και ενίσχυση του ρόλου του ΧΑΚ στην Αγορά.

* Προβολή των δραστηριοτήτων εισηγμένων εταιρειών και ενημέρωσης θεσμικών επενδυτών και συντελεστών της Αγοράς της Ελλάδας, σχετικά με το ΧΑΚ.

* Ανάδειξη των Εισηγμένων Εταιρειών και της Αγοράς του ΧΑΚ στο εξωτερικό και παροχή της δυνατότητας διεθνοποίησης των Κυπριακών Εισηγμένων Εταιρειών.

Εισηγμένες στο ΧΑΚ εταιρείες θα κάνουν στοχευμένες παρουσιάσεις σε Έλληνες θεσμικούς, στελέχη επενδυτικών εταιρειών, διαχειριστές και αναλυτές, εκπροσώπους αμοιβαίων επενδυτικών κεφαλαίων και ταμείων, καθώς και στελεχών Χρηματιστηριακών Εταιριών-Μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Θα λάβουν χώρα προγραμματισμένες κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις (business one-to-one meetings). Σκοπός είναι η ενημέρωση για πρόσφατες εξελίξεις στη χρηματιστηριακή αγορά του ΧΑΚ και ειδικότερα για τα στρατηγικά πλάνα, τις προοπτικές και τα οικονομικά μεγέθη των εισηγμένων εταιρειών του ΧΑΚ.

Είναι η πρώτη φορά που το ΧΑΚ θα κάνει τέτοια κίνηση εξωστρέφειας, με τους ιθύνοντες να στοχεύουν στη διεύρυνση των προοπτικών των εισηγμένων και στην προσέλκυση περαιτέρω επενδύσεων διεθνών επενδυτών.