Στην Κύπρο κλιμάκιο της τρόικας

Επαφές στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στις 16 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της τρόικας στο πλαίσιο του μεταμνημονιακού ελέγχου.#neaxak(l) #neaxak(f) #neaxak(t)

Κλιμάκιο των διεθνών δανειστών, αποτελούμενο από εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), θα βρίσκεται στην Κύπρο από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι διεθνείς δανειστές της Κύπρου θα εξετάσουν κατά την παρουσία τους στο υπουργείο οικονομικών την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κυπριακή οικονομία, τα δημόσια οικονομικά και τις προβλέψεις για την πορεία τους, τον προϋπολογισμό του 2020 και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι πιστωτές θα έχουν ενώπιον τους τα ισχυρά δημοσιονομικά δεδομένα του έτους με το πλεόνασμα να φθάνει σχεδόν τα €700 εκ. τους πρώτους επτά μήνες του έτους αλλά και τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της οικονομίας αν και με πιο μειωμένους ρυθμούς, αλλά και τη μείωση της ανεργίας.

Κατά τις επαφές τους στην Κεντρική Τράπεζα θα εξεταστούν τα τρέχοντα θέματα του τραπεζικού συστήματος και κυρίως την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των αναδιαρθρώσεων.

Τα κλιμάκια αναμένεται να συναντηθούν με τον υπουργό οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου ενώ αναμένεται να έχουν και συναντήσεις με το σύνδεσμο τραπεζών και τραπεζίτες.

Στο τέλος κάθε αποστολής οι τεχνοκράτες της τρόικας ετοιμάζουν χωριστές εκθέσεις για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.