CTC: Προσεχώς ολοκληρώνεται το deal με BOC για πώληση κτηματικής περιουσίας

Σε προχωρημένο στάδιο, παρά τις καθυστερήσεις, όχι από υπαιτιότητα των μερών, για την υλοποίηση της συμφωνίας ημερ. 11 12 2018 με την Τράπεζα Κύπρου για διάθεση σε επενδυτικά ταμεία και επενδυτικές εταιρείες που ελέγχονται και έχουν σχέση με την Τράπεζα Κύπρου κτηματικής περιουσίας των εταιρειών του Ομίλου CTC βρίσκονται οι Cyprus Trading Corporation (CTC), Woolworth Cyprus Properties, Ermes Departments Stores και Cyprus Limni Resorts & Golfcourse.

Σε κοινή ανακοίνωση των εταιρειών σημειώνεται ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί τους προσεχείς δύο – τρεις μήνες, οπότε θα δημοσιοποιηθούν οι οικονομικές καταστάσεις και θα κληθούν και οι Ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις των εταιρειών του Ομίλου CTC.
Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση των εταιρειών στις 25 Απριλίου 2019 σημειώθηκε ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας γίνεται σταδιακά λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών για έκδοση εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και ότι για τη προστασία του επενδυτικού κοινού οι δημόσιες εταιρείες του ομίλου θα προέβαιναν σε δημοσιοποίηση των ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των εκκρεμουσών συναλλαγών με βάση τη συμφωνία.

Σημειώνεται ακόμα ότι οι εταιρείες του Ομίλου CTC είχαν συνάψει από τις 11 Δεκεμβρίου του 2018 συμφωνία με την Τράπεζα Κύπρου για διάθεση κτηματικής περιουσίας συνολικής αξίας €228 εκατ. περίπου.