Εγκρίθηκαν οι ιδρύσεις των επαγγελματικών ταμείων της Interlife και της Interamerican!

Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ οι εγκρίσεις των καταστατικών των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης της Interlife και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών INTERAMERICAN, με την υπογραφή του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσου Πετρόπουλου.#neaxak(l) #neaxak(f) #neaxak(t)

Σύμφωνα με το ΦΕΚ (Απόφαση Αριθμ. Δ16/Φ.51020/οικ.12457/307) το «ΤΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ» έχει ως σκοπό την παροχή στους ασφαλισμένους και δικαιούχους των παροχών, επαγγελματική ασφαλιστική προστασία, πέραν της παρεχόμενης από την υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, για τον ασφαλιστικό κίνδυνο του γήρατος. Στο πλαίσιο αυτό, συνιστάται Κλάδος Συνταξιοδοτικών Παροχών, όπου χορηγούνται παροχές σε χρήμα που καταβάλλονται εφάπαξ. Ειδικότερα, σκοπός του «Ταμείου» είναι η χορήγηση εφάπαξ παροχής στους ασφαλισμένους με τις προϋποθέσεις και στην έκταση που προβλέπονται από το νόμο.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ 2142/7.06.2019 – Έγκριση του καταστατικού του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης “ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΩΝ ΣΧΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ» & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΥΤΩΝ Ν.Π.Ι.Δ.”.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ (Απόφαση Αριθμ. Δ16/Φ.51020/18752/557) σκοπός του «Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης της Interlife ΑΑΕΓΑ – Ν.Π.Ι.Δ.», είναι η χορήγηση παροχών στους ασφαλισμένους, επαγγελματικής ασφαλιστικής προστασίας, πέραν της παρεχόμενης από την υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, για την κάλυψη των ασφαλιστικών κινδύνων του γήρατος, της αναπηρίας και του θανάτου. Προς επίτευξη αυτού του σκοπού ιδρύεται κλάδος Συνταξιοδοτικών Παροχών για παροχή εφάπαξ ποσού. Το Διοικητικό Συμβούλιο με πλειοψηφία των μελών του, μπορεί να δημιουργήσει και άλλους κλάδους ασφάλισης, με τροποποίηση του παρόντος Καταστατικού. Κάθε κλάδος έχει οργανωτική, λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ 2150/7.06.2019 – Έγκριση του Καταστατικού του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης «ΤEA INTERLIFE ΑΑΕΓΑ – Ν.Π.Ι.Δ.».