Η INTERLIFE για την ασφάλιση υποψηφίων οδηγών

Σε συνέχεια των όσων προβλέπονται από τον Ν. 4599/2019 σχετικά με την ασφάλιση υποψηφίων οδηγών καθώς και του εκπαιδευτικού οχήματος, η INTERLIFE με εγκύκλιο ενημερώνει τους συνεργάτες της ότι μπορούν να ασφαλίζουν τον υποψήφιο οδηγό κατά τη διάρκεια της πρακτικής του εξέτασης με τις ακόλουθες καλύψεις:

  • Αστική ευθύνη από την κυκλοφορία οχήματος (πρόγραμμα Basic Simple)
  • Ίδιες Ζημίες οχήματος, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος έως 10.000€ (απαλλαγή 200€)
  • Απώλεια Χρήσης εκπαιδευτικού οχήματος έως 30 ημέρες, συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, με μέγιστο όριο αποζημίωσης 2.000€ (απαλλαγή οι 2 πρώτες εργάσιμες ημέρες)

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, το πρόγραμμα παρέχεται για χρήση ΕΙΧ – Σχολή Οδηγών και δεν αποτελεί προϋπόθεση η ασφάλιση του εκπαιδευτικού οχήματος στην εταιρία από την εκάστοτε Σχολή Οδηγών.

Επισημαίνεται επίσης, ότι στα συγκεκριμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια Συμβαλλόμενος και Ασφαλιζόμενος θα είναι ο Υποψήφιος Οδηγός.

Για την ασφάλιση απαιτούνται:

  • Πρόταση Ασφάλισης μέσω Portal
  • Άδεια Κυκλοφορίας του εκπαιδευτικού οχήματος

Σε περίπτωση αποτυχίας του υποψήφιου οδηγού για μία φορά στην πρακτική του εξέταση, θα μπορεί με την αποστολή νέας Πρότασης Ασφάλισης και μόνον με 20€, να εκδοθεί εκ νέου ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την Νέα Ημερομηνία Εξέτασης.

Όπως ενημερώνει η εταιρία τα ασφαλιστήρια θα εκδίδονται μέσω Portal από τις 10 Μαΐου 2019.