Συνέδριο του Τελ Αβίβ για τα επενδυτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου

Tα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος στους επαγγελματίες της βιομηχανίας επενδυτικών ταμείων, καθώς και στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να μεταφέρουν στη χώρα τα κεντρικά ή περιφερειακά γραφεία των διεθνών τους δραστηριοτήτων, παρουσιάστηκαν στο «The Cyprus Headquartering and Funds Summit Tel Aviv». #neaxak(l) #neaxak(f) #neaxak(t)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Invest Cyprus, το συνέδριο στο Τελ Αβίβ διοργάνωσαν ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και ο Κυπριακός Οργανισμός Επενδυτικών Ταμείων (CIFA).

Όπως είναι γνωστό, τόσο ο κλάδος των επενδυτικών ταμείων, όσο και η προώθηση της Κύπρου ως προορισμού μεταφοράς έδρας επιχειρήσεων διεθνών δραστηριοτήτων (international headquartering), αποτελούν δύο από τους βασικούς τομείς προτεραιότητας της στρατηγικής του Invest Cyprus. Το συνέδριο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο μίας σειράς προωθητικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ο Invest Cyprus στις σημαντικότερες πρωτεύουσες και σημείωσε τεράστια επιτυχία αφού προσέλκυσε πέραν των 150 εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου του Ισραήλ, περιλαμβανομένων διαχειριστών κεφαλαίων, περιουσιακών στοιχείων, και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δικηγορικά γραφεία, λογιστικούς οίκους, family offices και θεσμικούς επενδυτές.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο ο πρόεδρος του Invest Cyprus Μιχάλης Π. Μιχαήλ υπογράμμισε ότι ο κλάδος των επενδυτικών ταμείων είναι αυτήν την στιγμή ένας από τους πιο  υποσχόμενους τομείς της κυπριακής οικονομίας, καταγράφοντας τα τελευταία χρόνια εντυπωσιακή ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος του Invest Cyprus στάθηκε ιδιαίτερα στα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κύπρος και τα οποία την καθιστούν ιδανικό προορισμό για επενδύσεις, αλλά και ως επιχειρηματική έδρα. «H χώρα μας έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να καταστεί πρωταγωνίστρια και στη βιομηχανία των εναλλακτικών επενδύσεων, αλλά και ως επιχειρηματικό κέντρο αριστείας», τόνισε ο κ. Μιχαήλ.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus και Αντιπροέδρος του CIFA Γιώργος Καμπανέλλας παρουσίασε την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, το επενδυτικό κλίμα και τις ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας, καθώς και τις πρόσφατες αλλαγές στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Κατά την παρουσίασή του τόνισε τις δυνατότητες που η χώρα μας προσφέρει στις εταιρίες υψηλής τεχνολογίας του Ισραήλ, τις οποίες κάλεσε να αξιοποιήσουν την Κύπρο ως συμπληρωματική βάση για τις δραστηριότητές τους εντός της ΕΕ. «Η Κύπρος είναι μία φιλόξενη χώρα για εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Πέραν της απόκτησης βάσης στην ΕΕ και πρόσβασης στην Ευρωπαϊκή αγορά αλλά και στην περιφέρεια της Ανατολικής Μεσογείου, η χώρα μας προσφέρει ελκυστικά φορολογικά κίνητρα και σημαντικές εξαιρέσεις σε ό,τι αφορά τα προερχόμενα από τα πνευματικά δικαιώματα κέρδη», ανέδειξε μεταξύ άλλων ο κ. Καμπανέλλας.

Πέραν του Invest Cyprus και του CIFA, την κυπριακή αποστολή ακολούθησαν συνολικά 40 επαγγελματίες από τα μεγαλύτερα λογιστικά και δικηγορικά γραφεία της χώρας μας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επεξηγήσουν στους παρευρισκόμενους τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κύπρος και να πραγματοποιήσουν συναντήσεις τύπου b2b με τους εκπροσώπους των ισραηλινών επιχειρήσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ