Βοτσαρίδης: «Περήφανοι για την κοινωνική προσφορά της INTERLIFE»

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ-ÅÉÊÏÍÅÓ ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ.(Eurokinissi-ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)
Στα βάθη του χρόνου χάνεται η έννοια της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας,

καθώς συνδέεται με την ανάπτυξη και εξέλιξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων από τον 16ο αιώνα.

Παράλληλα, ήδη από την αρχαία, αλλά και στη νεώτερη Ελλάδα, συναντώνται οι έννοιες «χορηγία» και «φιλανθρωπία», ενώ στα τέλη του 19ου αιώνα οι λέξεις αυτές συνδέονται με την ανάληψη κοινωνικών πρωτοβουλιών από την πλευρά των επιχειρήσεων, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας Interlife AAEΓΑ, Γιάννης Βοτσαρίδης, μιλώντας σε εκδήλωση για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, που διοργάνωσαν στο αμφιθέατρο της εταιρείας το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάρκετινγκ/Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

Ο θεσμός της Ε.Κ.Ε., συνέχισε, υποστηρίζεται πλέον από πρωτοβουλίες των Ηνωμένων Εθνών, όπου έχουν οριστεί οι στόχοι και οι αρχές για την υπεύθυνη εταιρική συμπεριφορά στους τομείς των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των προτύπων εργασίας, του περιβάλλοντος, της υγείας, της καταπολέμησης της διαφθοράς και της οικονομικής ευθύνης. Ο κ. Βοτσαρίδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «προσφέρω … αλλιώς», που εφαρμόζει η Interlife.

«Η υπεύθυνη επιχειρηματικότητά της Interlife προς την κοινωνία δεν υλοποιείται αποσπασματικά, αλλά, σύμφωνα με προγραμματισμένη στρατηγική σε συνεργασία με τα ενδιαφερόμενα μέρη όπως νοσοκομεία, φορείς της τοπικής κοινότητας και δημόσιες αρχές. Οι χορηγίες σε συνδυασμό με τις εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων, συμβάλλουν στην υλοποίηση πολιτιστικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών και κοινωνικών γεγονότων» σημείωσε και πρόσθεσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, για την ενίσχυση Κοινωνικών Παντοπωλείων και συσσιτίων αφού η προσφορά της INTERLIFE, έφθασε τους 22 τόνους τροφίμων που παραδόθηκαν για την ανακούφιση όσων πλήττονται».

Επιπλέον, στο πλαίσιο των δράσεων για το περιβάλλον η INTERLIFE Ασφαλιστική είναι σταθερός χορηγός της περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ». «Σε όλες τις εγκαταστάσεις μας κάνουμε χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας για μείωση στο ελάχιστο της κατανάλωσης χαρτιού, υλοποιούμε πρόγραμμα οργανωμένης ανακύκλωσης, χρησιμοποιούμε στις εγκαταστάσεις μας λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, ελέγχουμε την κατανάλωση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, εγκαταστήσαμε κάδους συλλογής για ανακύκλωση μπαταριών και, σε καθημερινή βάση, συγκεντρώνουμε σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης υλικά όπως χαρτί, γυαλί και αλουμίνιο» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Το έργο του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής παρουσίασε από την πλευρά του ο πρόεδρός του, επιχειρηματίας Νίκος Πέντζος. Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, πραγματοποίησε πρόσφατα ακόμη μια δράση προσφοράς, προχωρώντας στη δωρεά συστήματος ομοαξονικής συμπαρατήρησης για τη βελτίωση του χειρουργικού μικροσκοπίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου». Το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας 2019 της ΜΕΒΓΑΛ παρουσίασε η υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας της γαλακτοβιομηχανίας, Χρύσα Παπαστογιαννίδου, ενώ ο Θεόδωρος Παπανέστωρος, από το Anatolia College, αναφέρθηκε στην ευθύνη της εκπαίδευσης πέρα από τα όρια της σχολικής τάξης.