Πληρωμές φόρων με κάρτες (pic)

Μεγάλη αύξηση κατέγραψε τον Σεπτέμβριο η χρήση πιστωτικών καρτών στην εγχώρια αγορά λόγω κυρίως των πληρωμών των φόρων στο τμήμα φορολογίας.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία της JCC, η αξία των συναλλαγών των Κυπρίων με πιστωτικές κάρτες στην εγχώρια αγορά αυξήθηκε κατά 46% τον Σεπτέμβριο του 2018 φθάνοντας στα €308,8 εκ. Χωρίς τις κυβερνητικές υπηρεσίες, η αύξηση περιορίζεται στο 12%.

Τον Αύγουστο σημειώθηκε αύξηση 84%.

Οι τομείς όπου παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη αύξηση ήταν στην κυβέρνηση, στα ξενοδοχεία, υπεραγορές, εστιατόρια, μπαρ και catering, καύσιμα και υπηρεσίες κοινής ωφελείας.

Το εννεάμηνο του έτους η αξία της χρήσης των πιστωτικών καρτών από Κυπρίους στην εγχώρια αγορά έφθασε τα €2550,2 εκ. σημειώνοντας άνοδο 33%.

Στο εξωτερικό οι δαπάνες και αναλήψεις των Κυπρίων με πιστωτικές κάρτες που περιλαμβάνουν και τις αγορές μέσω διαδικτύου, έφτασαν τα €144,7 εκ. σημειώνοντας αύξηση 5%. Τον προηγούμενο μήνα η αύξηση διαμορφώθηκε στο 8%.

Την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2018 παρουσιάζεται αύξηση 11%.

Όσον αφορά στους ξένους, η αξία της χρήσης των πιστωτικών καρτών αυξήθηκε κατά 19% τον Σεπτέμβριο στα €120,6 εκ. Τον Αύγουστο η αύξηση διαμορφώθηκε στο 23%.

Το εννεάμηνο του 2018 η αύξηση ανέρχεται στο 18% και η αξία χρήσης καρτών στα €839,4 εκ.