Επέκταση μέτρων για ακόμα δύο μήνες με ουρά για παρακάτω

Μέχρι τις 12 Ιουνίου αναμένεται να επεκταθούν τα σχέδια του υπουργείου Εργασίας για στήριξη των επιχειρήσεων, των αυτοεργοδοτούμενων και των εργαζόμενων από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Την Τετάρτη, το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την παράταση των σχεδίων για άλλους δύο μήνες. Συνεπώς τα σχέδια θα είναι σε ισχύ από τις 12 Απριλίου μέχρι τις 12 Ιουνίου. Πρόκειται για τα πέντε σχέδια που αφορούν την παραχώρηση ειδικού επιδόματος ασθενείας και του επιδόματος ειδικής άδειας που θα λάβουν οι γονείς οι οποίοι παραμένουν στο σπίτι για την φροντίδα των παιδιών τους λόγω του κλεισίματος των σχολείων.

Επίσης αφορούν το ειδικό επίδομα για τους αυτοτελώς εργαζόμενους καθώς και τα σχέδια πλήρους ή μερικής αναστολής εργασιών των επιχειρήσεων όπου οι εργαζόμενοι λαμβάνουν το ειδικό ανεργιάκο επίδομα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ»  το κράτος θα συνεχίσει για άλλους τέσσερις μήνες να στηρίζει την οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων για να μην προχωρήσουν σε απολύσεις προσωπικού μετά τη λήξη των υφιστάμενων μέτρων.
Αρμόδια πηγή, δήλωσε πως η συνολική στήριξη του κράτους θα είναι για εφτά μήνες. Στο μεταξύ δεν έχει καθοριστεί το ποσό που θα διαθέσει η κυβέρνηση από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο, αυτό θα είναι ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους. Στο μεταξύ το υπουργείο Εργασίας κάνει αγώνα δρόμου έτσι ώστε μέχρι τις 14 Απριλίου να αρχίσει να καταβάλει τα σχετικά επιδόματα στους δικαιούχους. Μέχρι στιγμής υποβλήθηκαν πέραν των 100 χιλ. αιτήσεων. Εκτιμάται πως πέραν των 250 χιλ.  προσώπων θα καλύψουν τα κυβερνητικά σχέδια.