To XAK διέγραψε τα ομόλογα της εταιρείας MalboroughEquityPlc

Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ανακοινώνει την απόφαση του για διαγραφή των ομολόγων της εταιρείας Malborough Equity Plc (η «Εταιρεία») από την Αγορά Ομολόγων της Ν.Ε.Α.ς για εκδότες των οποίων το Μητρώο δεν τηρείται από το ΚΑΜ, σύμφωνα με το Άρθρο 178(1) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου. Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου κατέληξε στην πιο πάνω απόφαση, λόγω του ότι έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς επί των τίτλων της εταιρείας αυτής και δεν τηρούνται σημαντικές συνεχείς υποχρεώσεις της, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο τα συμφέροντα των επενδυτών.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου κατά τη λήψη της απόφασης του αυτής, έλαβε υπόψη τα ακόλουθα:

  1. Η εταιρεία αποφάσισε την εκούσια εκκαθάριση της και έχει διορίσει εκκαθαριστή.
  2. Οι τίτλοι της εταιρείας βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης από τις 14 Μαρτίου 2019, [Παράγραφος 2.4.1.2(α) των ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί)].
  3. Η εταιρεία δεν έχει υποβάλει και δημοσιοποιήσει την Ετήσια Οικονομική Έκθεση για την περίοδο που έληξε στις 31 Ιουλίου 2018.
  4. Η εταιρεία δεν διατηρεί υπηρεσίες Φορέα Εκκαθάρισης.
  5. Η εταιρεία δεν διατηρεί υπηρεσίες Τήρησης Μητρώου (Registrar).
  6. Η εταιρεία δεν διατηρεί υπηρεσίες Εμπιστευματοδόχου.

Πέραν των πιο πάνω, η εταιρεία δεν έχει προβεί στην έκδοση και δημοσιοποίηση της Εξαμηνιαία Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31 Ιανουαρίου 2019.

Τα ομόλογα της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι τη διαγραφή τους.  Η ημερομηνία διαγραφής θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.