Καταχώρηση στο ΚΑΜ του ΧΑΚ των Ομολόγων του μη εισηγμένου εκδότη Marera Investment Group Limited

Tο ΧΑΚ ανακοίνωσε ότι το Ομόλογο της εταιρείας Marera Investment Group Limited με ISIN – CY0148372218 / CFI – DBFUGR και LEI – 529900XN6RQQ1ZD05N14 καταχωρείται στο Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών (KAM) του ΧΑΚ. Τα Ομόλογα αυτά δεν θα εισαχθούν στο ΧΑΚ.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμο, οποιαδήποτε μεταβίβαση, ενεχυρίαση, αποδέσμευση ή άλλη επιβάρυνση και κάθε άλλη πράξη που αφορά στις αξίες αυτές, θα καταχωρίζεται στο ΚΑΜ.

Επιπρόσθετα αναφέρεται ότι σύμφωνα και με την πρόσφατη τροποποίηση της Κανονιστικής Απόφασης για την Τήρηση Μη Εισηγμένων Μητρώων, επιτρέπεται η τοποθέτηση αξιών μη εισηγμένου στο ΧΑΚ εκδότη, του οποίου οι αξίες είναι καταχωρημένες στο ΚΑΜ, υπό τον έλεγχο Θεματοφύλακα ή Γενικού Εκκαθαριστικού Μέλους. Οι αξίες αυτές μπορούν να είναι αντικείμενο OTC συναλλαγών από τους Γενικούς Χειριστές, εφόσον δεν έχουν περιορισμό στη μεταβίβαση τους.

Τα Ομόλογα του Εκδότη Marera Investment Group Limited έχουν δοθεί υπό τον έλεγχο Θεματοφύλακα και μπορούν να είναι αντικείμενο OTC συναλλαγών, αφού δεν υπάρχουν περιορισμοί στη μεταβίβαση τους.

Ο συνολικός αριθμός  των Μη – Εισηγμένων Μητρώων που τηρούνται στο Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών του ΧΑΚ, έχει ανέλθει στα εβδομήντα επτά.