ΠτΔ: Στήριξη στις επενδυτικές πρωτοβουλίες

Την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης σε επενδυτικές πρωτοβουλίες για οικονομική ανάπτυξη στην Κύπρο, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Χαιρετίζοντας χθες βράδυ δεξίωση με την ευκαιρία της έναρξης του Ναυτιλιακού Συνεδρίου 2019, που πραγματοποιείται στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι το συνέδριο έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα στη διεθνή ναυτιλία.

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για την αμέριστη στήριξη της κυβέρνησής μου σε ό,τι αφορά την παροχή διευκολύνσεων, αλλά και ενεργούς στήριξης των επενδυτικών πρωτοβουλιών που συμβάλλουν προς την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα δοθεί η ευκαιρία για να υπάρξουν νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και νέοι τομείς μελλοντικής συνεργασίας

Είπε, μεταξύ άλλων, ότι το Συνέδριο φέτος πραγματοποιείται για 30η χρονιά, και έχει καθιερωθεί ως ένα από τα διεθνή φόρα στον τομέα της ναυτιλίας, με τη συμμετοχή πολλών διακεκριμένων προσωπικοτήτων, περιλαμβανομένου και του Προέδρου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα δοθεί η ευκαιρία για να υπάρξουν νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και νέοι τομείς μελλοντικής συνεργασίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την εταιρεία Safebulkers που έλαβε το βραβείο “Cyprus Maritime Award 2019”, εκφράζοντας παράλληλα εκτίμηση προς τον Κύπριο επιχειρηματία Πόλυ Χατζηιωάννου για τη συμβολή του στην κυπριακή ναυτιλία και οικονομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ