Η INTERLIFE στο ΧΑ με μεγάλη «προίκα»

Ενώ συνεχίζεται η φυγή εταιρειών από το ΧΑ, λόγω μεταφοράς έδρας ή με συγκέντρωση του free float από μεγαλομετόχους, μία ασφαλιστική εταιρεία ετοιμάζεται να διαβεί τις πύλες του.#neaxak(l) #neaxak(f) #neaxak(t)

Στο χρηματιστηριακό ταμπλό, όπου ο κλάδος εκπροσωπείται τώρα μόνον από την «Ευρωπαϊκή Πίστη», θα προστεθεί σύντομα η μετοχή της Interlife, προσφέροντας εναλλακτική επιλογή στους επενδυτές.

Ταχέως αναπτυσσόμενη και εξαιρετικά κερδοφόρος εταιρεία, η Interlife θα αποτελέσει επενδυτική ευκαιρία για θεσμικά χαρτοφυλάκια και μακροπρόθεσμους επενδυτές που προσβλέπουν σε υψηλές μερισματικές αποδόσεις.

Η εδρεύουσα στη Θεσσαλονίκη και εισηγμένη στο κυπριακό χρηματιστήριο ασφαλιστική εταιρεία, εμφανίζει εντυπωσιακές επιδόσεις όσον αφορά την ανάπτυξη εργασιών και την κερδοφορία της.

Πέρυσι είχε συνολικά έσοδα 63 εκατ. ευρώ από ασφάλιστρα και δικαιώματα συμβολαίων, αυξάνοντας την παραγωγή της κατά 10%. Ανάλογη αύξηση αναμένει και στην τρέχουσα χρήση, προσβλέποντας σε έσοδα 70 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της ήταν 20,9 εκατ. ευρώ το 2017 και εκτιμάται ότι διατηρήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα το 2018.
Η κερδοφορία αυτή αντιστοιχεί σε απόδοση 30%(!) επί των ιδίων κεφαλαίων, που είναι ίσως η υψηλότερη στον κλάδο.

Η ισχυρή κεφαλαιακή βάση και η υψηλή κερδοφορία δίνουν τη δυνατότητα στην Interlife να κινηθεί επιθετικά στην αγορά, επιδιώκοντας περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στον κλάδο με εξαγορές.

Η εταιρεία θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο χωρίς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ενδεχομένως θα διατεθούν μικρά πακέτα μετοχών από υφιστάμενους μετόχους της.