Αιλιανού: «Το κόστος για την υγεία δεν είναι έξοδο, είναι επένδυση!»

Tο μοναδικό ασφαλιστικό συνέδριο της Βορείου Ελλάδος διεξήχθη την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στο Porto Palace Hotel Thessaloniki με θερμή αποδοχή από τον κόσμο της ασφαλιστικής βιομηχανίας και όχι μόνο, που ενημερώθηκαν για όλες τις σημαντικές προκλήσεις και τα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται στον κλάδο σε μία εποχή ολότελα ψηφιακή.

Συγχαίροντας την αρτιότητα και την εξαιρετική οργάνωση του Συνεδρίου η Ιφιγένεια Αιλιανού, Διευθύντρια Υγείας & Προσωπικών Ατυχημάτων της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α., παρουσίασε “Τα επόμενα βήματα της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας στην Ελλάδα”. Η κα. Αιλιανού επισήμανε τη μεγάλη απόσταση που πρέπει να γεφυρωθεί, ώστε να υπάρξει συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα υγείας. «Η σχέση των δύο τομέων δεν πρέπει να θεωρείται ανταγωνιστική, αλλά συμπληρωματική. Η Ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας, προώθησης του δημοσίου συμφέροντος αλλά και βελτίωσης της δημόσιας υγείας», ανέφερε η κα. Αιλιανού στην ομιλία της. Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής, η κα. Αιλιανού παραχώρησε συνέντευξη στο insuranceforum.gr.

Κυρία Αιλιανού,

Ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας στην Ελλάδα;

Ι.ΑΙ. Αρχικά θεωρώ πως η Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας θα πρέπει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της και τις προσπάθειες της στην υλοποίηση της συνεργασίας της με την Κοινωνική Ασφάλιση. Συνεργασία, η οποία μακροπρόθεσμα θα είναι ιδιαιτέρως επωφελής και για τις δύο πλευρές, κυρίως όμως θα είναι επωφελής για τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πρέπει και επιβάλλεται να απολαμβάνουν τις βέλτιστες υπηρεσίες υγείας στην χώρα μας. Επιπλέον, τα αμέσως επόμενα βήματα της Ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας πρέπει να στοχεύουν στην ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης και της εμπιστοσύνης των ασφαλισμένων στη δημιουργία περισσότερων σύγχρονων και ευέλικτων ασφαλιστικών λύσεων αλλά και στην αξιοποίηση της Τεχνολογίας και των Ψηφιακών εφαρμογών, δηλαδή στην υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Είναι εμφανής η προσήλωση που δείχνει η INTERLIFE στα νοσοκομειακά προγράμματα. Μιλήστε μας για αυτή τη στρατηγική.

Ι.ΑΙ. Η INTERLIFE Ασφαλιστική από την ίδρυση της έως σήμερα φροντίζει να δημιουργεί καινοτόμα, σύγχρονα και ευέλικτα προγράμματα για την κάλυψη όλων των ασφαλιστικών αναγκών των πελατών της. Με γνώμονα τη διαχρονική φιλοσοφία της ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην Υγεία δημιουργεί νοσοκομειακά προγράμματα που απευθύνονται σε όλους, με παροχές που καλύπτουν ουσιαστικά και πλήρως τις ατομικές και οικογενειακές ανάγκες των υποψηφίων ασφαλισμένων μας. Κυρίως με σεβασμό στις οικονομικές δυνατότητες τους. Πιστοί σε αυτή μας τη δέσμευση, σχεδιάζουμε και δημιουργούμε προγράμματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης που απευθύνονται στα πολύ μικρά, μικρά και μεσαία εισοδήματα, διότι πιστεύουμε ακράδαντα πως το κόστος για την Υγεία δεν είναι έξοδο, είναι επένδυση!

Τον Ιανουάριο η INTERLIFE παρουσίασε το πρόγραμμα “Υγεία OPTIMUM”. Ποιο χαρακτηριστικό του προγράμματος το κάνει να διακρίνεται από άλλα αντίστοιχα προγράμματα υγείας ;

Ι.ΑΙ. Το νέο Πρόγραμμα Υγείας της INTERLIFE, “Υγεία Optimum”, είναι ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Νοσοκομειακής Περίθαλψης, το οποίο σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε με γνώμονα τις ανάγκες των ασφαλιζομένων για αναβαθμισμένες και ουσιαστικές παροχές.

Το πρόγραμμα εξασφαλίζει πλήρη Νοσοκομειακή Περίθαλψη σε περίπτωση Ασθένειας ή Ατυχήματος καλύπτοντας απευθείας τα έξοδα νοσηλείας έως 500.000€ ετησίως στα συμβεβλημένα Ιδιωτικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα, ο ασφαλιζόμενος διατηρεί και το δικαίωμα να επιλέξει όποιο άλλο Νοσοκομείο επιθυμεί για τη νοσηλεία του, Ιδιωτικό μη συμβεβλημένο ή Δημόσιο.

Το “Υγεία OPTIMUM” ξεχωρίζει διότι προσφέρει την βέλτιστη φροντίδα υγείας στην Ελλάδα, με πλήθος προνομιακών καλύψεων και πρόσβαση στις πιο σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες, όπως: Επεμβάσεις χωρίς διανυκτέρευση, Χημειοθεραπείες, Ακτινοβολίες και Ραδιοθεραπείες, Προληπτική Μαστεκτομή και Αποκατάσταση Μαστών, Ρομποτική Χειρουργική, Συγγενείς Παθήσεις, Έξοδα Επείγοντος ή Έκτακτου Περιστατικού, Έξοδα Πριν και Μετά τη Νοσηλεία, Επείγουσα Υγειονομική Μεταφορά, Νοσοκομειακό Επίδομα, Χειρουργικό Επίδομα, Επίδομα Μητρότητας, Επίδομα Καλής Χρήσης και την ιδιαιτέρως σημαντική παροχή της Απαλλαγής Καταβολής Ασφαλίστρων λόγω αιφνίδιας Απώλειας Εργασίας ή διακοπής Επαγγελματικής Δραστηριότητας.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι το “Υγεία OPTIMUM” προσφέρει την πλήρη κάλυψη που έχουν ανάγκη σήμερα οι Έλληνες πολίτες με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος.

Το “Υγεία OPTIMUM” είναι ο Πολυτιμότερος Σύμμαχος της Υγείας για Όλους!!!