AEONIC SECURITIES C.I.F. PLC: Πώληση πλειοψηφικού ποσοστού της μετοχικής συμμετοχής στην θυγατρική εταιρεία Aeonic Investments Ltd

Η AEONIC SECURITIES C.I.F. PLC, προχώρησε σε συμφωνία με τον μέτοχο της και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρο Σίνο για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού της κατά 100% θυγατρικής της Aeonic Investments Ltd. Η συμφωνία προβλέπει την πώληση 30.000 μετοχών στην ονομαστική τους αξία συνολικού ύψους €30.000 ήτοι €1,00 ανά μετοχή επί συνόλου 35.000 μετοχών δηλαδή ποσοστού 87,7%.

Η Aeonic Securities CIF PLC με σχετική της ανακοίνωση  02/02/2017 είχε ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για την απόκτηση κατά 100% της Aeonic Investments Ltd (αρχικά Semiono Holdings Ltd) με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως επενδυτικός βραχίονας για μελλοντικές τοποθετήσεις σε real estate και χρηματοοικονομικά μέσα. Επιπρόσθετα είχε αποφασιστεί να διερευνηθεί κατόπιν σχετικής μελέτης σκοπιμότητας και η πιθανή μετατροπή της σε Οργανισμό Ενναλακτικών Επενδύσεων (OEE).

Κατόπιν ματαίωσης των σχεδίων εξαγοράς από την Aeonic Investments Ltd εταιρείας που δραστηριοποιείται στην αγορά του Real Estate (σχετική ανακοίνωση είχε εκδοθεί 29 Σεπτεμβρίου 2017) στην Ελλάδα η μητρική Aeonic Securities CIF PLC και εγκατάλειψης του σχεδίου μετατροπής σε ΟΕΕ λόγο πολυπλοκότητας των διαδικασιών, αποφάσισε να προβεί στην πώληση του παραπάνω ποσοστού.

Σημειώνονται επίσης τα ακόλουθα:

1.    Το τίμημα για την εξαγορά έχει οριστεί στις €30.000 καταβαλλόμενο σε μετρητά το οποίο θεωρείται δίκαιο.

2.    Η εν λόγω εξαγορά δεν αναμένεται να παραγάγει κέρδος η ζημία για την Εταιρεία, ενώ θα υπάρξει μείωση του κύκλου εργασιών κατά το ποσό των €32.000. Η Εταιρεία μετά και την πώληση αλλάζει τον λογιστικό χειρισμό της συμμετοχής της στην Aeonic Investments Ltd και δεν θα εκδίδει ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις (ενδιάμεσες και ετήσιες).

3. Στην οικονομική αξιολόγηση της πιο πάνω συναλλαγής καθώς και στην εκτίμηση του Διοικητικού Συμβουλίου αναφορικά με τη δίκαιη αξία της συναλλαγής, δεν έχει ληφθεί συμβουλή από οποιοδήποτε εξωτερικό εμπειρογνώμονα.

4.    Η συναλλαγή γίνεται σε καθαρά εμπορική βάση

5.    Η συναλλαγή δεν επηρεάζει συμφέροντα του Γραμματέα του εκδότη ενώ σχετίζεται με καθορισμένο πρόσωπο, σύμφωνα με την έννοια που αποδίδεται στον προαναφερόμενο όρο στο άρθρο 137(3)  του Νόμου.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου